Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

e-România

Viața Medicală
Alexandru NEAGU vineri, 28 ianuarie 2011

Măsuri pentru e-Sănătate. Prin Ordinul comun al preşedintelui CNAS şi al ministrului sănătăţii nr. 1.047/1.571/29.12.2010, publicat în Monitorul Oficial nr. 25/11.01.2011, au fost aprobate măsurile de punere în aplicare a strategiei e-România şi e-Sănătate şi implementarea proiectelor informatice SIUI actualizat (online), cardul naţional de asigurări sociale de sănătate, e-Prescriere şi dosarul electronic medical. Începând cu 11.01.2011, toţi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate sau, respectiv, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, au obligaţia să creeze cadrul informatic necesar punerii în aplicare a strategiei amintite. (...)
 

Măsuri pentru e-Sănătate. Prin Ordinul comun al preşedintelui CNAS şi al ministrului sănătăţii nr. 1.047/1.571/29.12.2010, publicat în Monitorul Oficial nr. 25/11.01.2011, au fost aprobate măsurile de punere în aplicare a strategiei e-România şi e-Sănătate şi implementarea proiectelor informatice SIUI actualizat (online), cardul naţional de asigurări sociale de sănătate, e-Prescriere şi dosarul electronic medical. Începând cu 11.01.2011, toţi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate sau, respectiv, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, au obligaţia să creeze cadrul informatic necesar punerii în aplicare a strategiei amintite. În acest sens, se vor avea în vedere dimensionarea corectă a infrastructurii informatice raportată la volumul de date ale furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi materiale sanitare şi asigurarea suportului informatic necesar. Asigurarea infrastructurii informatice se referă în principal la asigurarea cu tehnică de calcul, soluţii de internet de bandă largă şi de backup pentru acestea, infrastructura de networking specifică, precum şi alte servicii considerate necesare. Aplicaţiile informatice referitoare la depunerea de documente justificative pentru raportarea activităţii, realizate în vederea decontării, altele decât cele oferite în mod gratuit de CNAS, trebuie updatate prin specificaţiile puse la dispoziţie în acest scop pe site-ul CNAS pentru lucrul online cu SIUI 2 centralizat. Termenul final până la care se vor putea face raportările în sistem descentralizat este 31 martie 2011, dată după care toate raportările se vor face numai în sistem centralizat, online, bazat pe autentificare cu certificat digital calificat. Cheltuielile pentru asigurarea infrastructurii informatice se realizează, în condiţiile legii, din bugetul de venituri şi cheltuieli propriu al furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi materiale sanitare sau, după caz, din veniturile proprii ale acestora. (...)
 Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC