Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Excepţii abrogate

Viața Medicală
Alexandru NEAGU joi, 9 ianuarie 2014
  Ghiduri noi. Prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.347 din 11 noiembrie 2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 775 din 12 decembrie 2013, a fost modificat şi completat Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.524/2009 privind aprobarea ghidurilor clinice pentru obstetrică-ginecologie. Concret, au fost adăugate ghiduri clinice pentru: inversiunea uterină; distocia umerală; prolabarea de cordon ombilical. Recomandăm personalului medical de specialitate să consulte aceste documente fie pe site-ul Ministerului Sănătăţii, fie în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 775 bis.
  Unităţi acreditate. În Monitorul Oficial nr. 764 din 9 decembrie 2013, a fost publicat Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.477 din 5 decembrie 2013 prin care a fost acreditat pentru activitatea de prelevare de organe Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon“ Iaşi. De asemenea, prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.478 din 5 decembrie 2013, publicat în acelaşi număr al Monitorului Oficial, a fost acreditat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Galaţi pentru activitatea de prelevare de organe şi ţesuturi.
   Abrogarea unui ordin controversat. Prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.466 din 2 decembrie 2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 764 din 9 decembrie 2013, a fost abrogat Ordinul ministrului sănătăţii nr. 964/2013 privind informaţiile de interes public ce pot fi comunicate şi informaţiile exceptate de la comunicare la nivelul Ministerului Sănătăţii. Actul normativ în cauză dăduse naştere unor vii dispute şi controverse instituţionale asupra informaţiilor vizând în mod direct ministerul, dar şi celelalte instituţii din sistemul medical.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.