Newsflash

Între ghilimele

de - oct. 2 2015
Între ghilimele

Un important oficial, care ocupă mai multe poziții-cheie într-o serie de organizații din sănătate, a fost de negăsit la telefon câteva zile: ba a răspuns un consilier, că șeful e în ședință, ba că pur și simplu nu răspunde. A ieșit însă brusc din ședință atunci când jurnalistul a sunat de pe un alt număr de telefon. De unde deducem ori că ședințele la care participă oficialii noștri sunt de fapt niște mofturi de domnișoară, ori că avem oficiali care își construiesc atât de atent imaginea încât uită să mai și informeze, măcar din când în când, publicul. Altfel, noi mai avem și alte numere de pe care să sunăm). (A. M.)

 

Blocarea, pentru câteva ore, a sistemului de admisie a cardului de sănătate a produs o tentativă de comunicat oficial în care s-a afirmat – și s-a negat public, în același timp – că ansamblul merge „ca pe roate“. Și că, dacă nu se strica acum, nu putea fi perfecționat în continuare. Ne-am pricopsit! (M. G. C.)
 

Ușor-ușor, se conturează o nouă piață concurențială: Facebook vs. chirurgia estetică. Un studiu realizat de Societatea britanică de psihologie arată că adolescenții își construiesc deja imaginea de sine utilizând rețelele sociale. E suficient să-ți pui pe rețeaua de socializare poze în care arăți bine, ca toți să te vadă așa cum vrei tu să fii. Restul nu mai contează, căci, nu-i așa, virtualul bate realul. (O. R.)

 

O dilemă care a precedat, în acest an, deschiderea școlii a fost dacă elevii sunt obligați sau nu să prezinte analize epidemiologice. Deoarece situația trebuia descurcată, un oficial ministerial a recurs, iarăși, la capacitatea sa de a vorbi despre un lucru și de a se referi la altul pentru a declara că toți copiii trebuie vaccinați „la zi“. (M. G. C.)

 

Oamenii de știință de la MIT au dezlegat [zgomot de tobe] misterul nodurilor. Ok, momentan „teoria nodurilor“ ne ajută cel mai mult să înțelegem cum să ne legăm mai eficient șireturile. Până când va putea fi aplicată practic la îmbunătățirea procedurilor chirurgicale, eu aștept să mă lămurească și pe mine ce să fac să nu mai încurc firele căștilor de la telefon. (A. N.)

 

Odată cu apariția modei selfie stick-ului, au apărut tot mai mulți candidați la premiile Darwin. Dintr-un ziar britanic aflăm că, anul acesta, decesele cauzate de pozarea cu bățul de selfie au fost cu 50% mai multe decât cele cauzate de atacurile rechinilor. Douăsprezece cazuri din care bagajul genetic al umanității a ieșit, se pare, mai câștigat. (O. R.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe