Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Poate ați observat cum mai toți potentații noștri se îmbolnăvesc de îndată ce ajung în arest preventiv pentru diverse fapte de corupție. Cel mai recent este exemplul primarului-profesor-academician-chirurg, aflat practic pe moarte, dacă e să dăm crezare unor cetățeni activați subit de grija lui Oprescu, chiar dacă omul e încă „în vână“ și își râde probabil în barbă de noi toți. Înțelepciunea populară românească include numeroase aforisme, unul mai interesant decât celălalt. Ne lipsește unul însă: „Don’t do the crime if you can’t do the time“. Ar trebui să-l traducem rapid și să-l introducem în programa școlară. Poate măcar generațiile viitoare să fie mai breze decât corupții de astăzi. (A. M.)

 

Apropo de play-off-ul judiciar dintre ofițerii DNA și medicii (dis)creditați recent cu niște prescripții ilicite de oncologice. Doctorița T., o persoană robustă, curioasă și placidă, a vorbit, de câteva ori, de pe telefonul policlinicii, cu o surată din Australia. Următoarea factură a fost „astronomică“ și a produs revoltă. Firma de telefonie a amenințat cu represalii pentru neplată, dar a oferit și informații care au devoalat-o pe autoare. Aceasta a socotit că toți colegii trebuie să plătească deoarece „au cu ce“ și pentru că acționează principiul solidarității. Principii mari, conștiințe mici. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.