Newsflash

Între ghilimele

de - nov. 20 2015
Între ghilimele

Comisia parlamentară de sănătate dezbate proiectul de lege pentru interzicerea fumatului în spații publice. În fața ușii se fumează. Nu fiți cârcotași, nu fumau parlamentarii. Era un cameraman. Parlamentarii fumau pe alte holuri. (A. N.)

 

Un studiu din Journal of International Oral Health a evaluat influența stresului de la locul de muncă asupra apariției afecțiunilor parodontale și a demonstrat că angajații stresați au un risc de șase ori mai mare de a dezvolta o parodontită. De aceea, angajatorii au fost sfătuiți să le asigure consiliere psihologică acestora. Ar putea începe cu difuzarea piesei „Donʼt worry, be happy“. (C. T.)

 

Comunicatele de presă românești sunt mereu surprinzătoare. De pildă, unul intitulat „Vedetele premiază

medicii“ nu are nici vedete, nici medici. Câțiva studenți la medicină au fost premiați – de o clinică oarecare – pentru lucrări despre terapii alternative în ortopedie. Iar „vedetele“ erau fiica mai plinuță a unui premier de care nu-și mai amintește aproape nimeni și o cântăreață de muzică populară (după cum am aflat pe google). Ca la Radio Erevan, nu era o mașină, ci o bicicletă. Și nu s-a dat, ci s-a furat. (A. M.)

 

În miez de noapte, după căderea guvernului, Victor Ponta își actualizează pagina de Facebook cu o poză cu un citat: „Un om de succes este cel care reușește să construiască o fundație solidă din pietrele pe care alții le-au aruncat către el“. Probabil nu avea somn. Totuși, după acest amenințător „I’ll be back“, eu zic să nu mai arunce nimeni cu pietre în el, da? Chiar dacă e greu să te mai consideri un „om de succes“ după ce ți-ai plagiat teza de doctorat, ești urmărit penal pentru fals, spălare de bani și evaziune fiscală și te vezi obligat să îți dai demisia. (A. N.)

 

Găsită pe site-ul unui important distribuitor de echipamente medicale. Dacă vinde, ce mai contează? (A. M.)
 
 
 
 
 
 
 
 

Tim Cook, șeful Apple, a povestit recent cum cel mai inteligent ceas realizat de compania sa a salvat viața unui utilizator. Pentru că în timpul antrenamentelor ceasul a înregistrat valori mari ale pulsului, antrenorul l-a trimis pe utilizator la medic. În urma investigațiilor, medicii au realizat că dacă nu ar fi ajuns la consult, omul ar fi murit în câteva zile. Poate ar fi bine ca Tim Cook să inventeze și o funcție de monitorizare a oboselii, special pentru cadrele medicale din spitalele din România, astfel încât odată dovedită suprasolicitarea, decidenții se vor îndura să deblocheze posturile pentru angajarea mai multor medici. (O. R.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe