Newsflash

Între ghilimele

de - dec. 11 2015
Între ghilimele

După ce am constatat că oficialii de rangul cel mai înalt au renunțat la privilegiul de a exprima gratitudine doctorilor antrenați în tratarea răniților din clubul incendiat, nu ne gândeam că vor considera „ordonanța“ prin care li se plătesc acestora orele suplimentare ca pe o „recompensă“. Adică un fel de bacșiș. Sperăm nici „reținere“ să nu le facă. (M. G. C.)

 

Un articol (foarte prost scris, dar nu asta e important) despre frauda intelectuală, cu autor anonim, publicat de „Cațavencii“, e ilustrat cu o fotografie furată din Viața medicală. Cei de la „Cațavencii“ n-au scos imaginea de pe site-ul lor nici măcar la șase zile după ce colegii noștri le-au atras atenția cu privire la ironia gestului comis. Ce-i drept, cred că le place ironia: textul vorbește de articole „la comandă“, în vreme ce „strigă“ a articol plătit. Dar poate sunt eu suspicioasă, ce-i drept, nu prea am încredere în etica profesională a cuiva care se poartă cu tupeu de politician când îi este dovedit furtul. (A. N.)

 

Să faci paradă cu tancuri și avioane de Ziua națională, în anul în care a murit un polițist într-o groapă în asfalt, conducând o coloană oficială inutilă, în care corupția și neglijența au ucis 60 de tineri, în anul în care ai mințit  (a câta oară?) că „ai de toate în spitale“ e ca și cum ai încerca să iei Bacul impresionând cu un decolteu generos. Ca și cum ai încerca să îți iei doctoratul recitând versuri din Eminem. Ca și cum ai încerca să iei Nobelul pentru pace furând din morminte. Nu, domnilor politicieni, nu e Ziua Păcălelii Naționale. Atunci poate că mergea. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe