Newsflash

Între ghilimele

de - dec. 18 2015
Între ghilimele

În linia creşterii interesului bolnavilor (din motive financiare) pentru „soluții“ băbeşti, un articol recent glorifică virtuțile cepei de arpagic recomandate ca un excelent decongestionant nazal. Se pare că din banii cheltuiți pe un spray de 30 ml, cu apă de mare sau de ploaie, se poate cumpăra un sac de ceapă calitatea întâi. Doar că aceasta nu are fâs. (M. G. C.)

 

Un studiu științific a găsit o legătură între nivelul scăzut de inteligență și receptivitatea față de „vorbele de duh”, frazele pseudo-profunde, care par intelectuale dar nu sunt. Se pare că cei care se grăbesc să distribuie sentimentalisme în stil Tony Poptămaș nu-s nici prea inteligenți, nici prea gânditori și tind să creadă cu mai multă ușurință în teorii ale conspirației, medicină alternativă și activități paranormale. Deci, dacă vreți să faceți screening pentru antivaccinisme și oliviasteerisme, v-aș sugera să vă testați pacienții cu un citat din Coelho. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe