Newsflash

Între ghilimele

de - ian. 15 2016
Între ghilimele

La început de an avem două vești. Vestea proastă e că s-a pierdut finanțarea UE de o sută cincizeci de milioane pentru Spitalul Foișor. Vestea bună este că finanțarea s-a pierdut, nu s-a furat! (M. G. C.)

 

La Spitalul de Urgență Galați, 18 cadre medicale fac voluntariat de vreo trei ani încoace, informează Digi24. Asta nu-i nimic! La alte spitale medicii au impresia că cineva îi plătește! (A. A. B.)

 

415 lucrări științifice s-au scris în pușcăriile românești în anii 2013 și 2014, scrie The Guardian. Printre temele abordate de deținuți au fost concediile medicale, economia agricolă a Olteniei, controlul calității peștelui (sic), Steaua și Becali și, desigur, falsul intelectual în noul Cod Penal. Noi ne tot îngrijorăm pentru cercetarea medicală din România și lipsa de fonduri, când soluția e simplă și ieftină: închidem toți cercetătorii într-un penitenciar și o să rupem PubMed-ul.(A. N.)

O firmă americană lucrează la un tatuaj care va monitoriza activitatea corpului uman, măsurând ritmul cardiac, tensiunea arterială, temperatura, nivelul de stres sau procentul de hidratare. Frumos! Tot ce-i mai rămâne de făcut unui medic este să prescrie un belciug cu medicamente. (A. A. B.)

 

Externarea ultimului grup de răniți de la tragicul incendiu s-a vrut un eveniment solemn, însă, din ce s-a văzut la televizor, totul a semănat mai mult cu un maslu. Chiar și în acest format, „festivitatea“ a fost mult prea lungă pentru suflul emfizematos al doamnei colonel care a ținut discursul. (M. G. C.)

 

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare vrea să angajeze bucătari care să gătească pentru bolnavi, pentru că actuala firmă de catering face mâncare proastă. Ceea ce este total inutil, pentru că bolnavii au deja bucătarii lor, iar cateringul îi vizitează zilnic între 14 și 16. (A. A. B.)

 

Multă lume a fost surprinsă recent de ieșirea dintr-o binemeritată obscuritate a unui secretar de stat de la finanțe. El ar vrea să testeze lungul braț al unei legi incorecte în beneficiul fondului de asigurări de sănătate care cheltuiește banii cetățenilor, harnici ca noi, pentru niște pârliți. Încă nu a prezentat scuze. (M. G. C.)

 

Pe realitatea.net un articol titrează: „Planta care vindecă 100 de boli. Află ce poți trata cu ea“. În mod clar, nu poți trata și naivitatea. (A. A. B.)

 

Un studiu recent din International Journal of Clinical Pediatric Dentistry arată că plictiseala este principala cauză a igienei orale defectuoase la copii.
De altfel, jumătate din copiii întrebați au recunoscut că de cele mai multe ori pur și simplu uită de periuța de dinți.
Și, când îi iei la întrebări că de ce nu o folosesc, micuții îți răspund că n-au avut Wi-Fi la tabletă ca să downloadeze aplicația de spălat pe dinți. (C. T.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe