Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Primul val de bolnavi din 2016 a gripat serviciul online. CNAS a pretins însă că „sistemul a făcut față foarte bine, a păstrat amprenta timpului și, ca de fiecare dată, s-a autoreparat. Cu alte cuvinte, e o situație firească: sistemul pentru asta e construit, ca să pice, deci e 100% în parametri! Și, ca de fiecare dată, cine s-a enervat să facă bine să se „autocalmeze. (M. G. C.)

 

Chirurgul Constantin Ploscaru, de la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea, a atacat și a rănit un coleg în sala de operație cu un bisturiu. Din punct de vedere medical, cazul pune trei întrebări: (1) Ce căuta colegul în sala de operație, venise să împrumute un bisturiu? (2) De ce colegul a fost atacat de chirurg înainte să fie atacat de un anestezist? și (3) În ce fel de lume trăim, oameni buni? (A. A. B.)

 

Nu am fi ostili reclamelor pentru medicamente dacă ar suna mai sugestiv, cu îndemn la acțiune: „Ești răcit sau ești gripat? Te doare gâtul sau măseaua? Ai tusea fumătorului sau tuse măgărească? Dacă da, atunci du-te la doctor și vezi ce-ți prescrie!” (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.