Newsflash

Între ghilimele

de - feb. 5 2016
Între ghilimele

Legea sănătății prevede, începând din 2012, pedepse cu închisoare de la șase luni la doisprezece ani pentru cei care agresează angajații din sistemul de sănătate. Considerând că nu este suficient pentru descurajarea acestor acte de violență, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților și-ar dori dublarea lor. Astfel de cazuri au tot fost mediatizate, dar închisoare nu am cunoștință să fi făcut cineva. Și atunci, la ce bun o dublare a pedepselor, dacă oricum nu le ia nimeni în seama? (D. D. M.)

 

Un studiu realizat de cercetătorii de la University of North Carolina arată că oamenii care au o viață socială bogată sunt mai sănătoși și trăiesc mai mult, în timp ce persoanele izolate sunt mai predispuse afecțiunilor cronice, obezității sau depresiei. Păi pentru asta a fost nevoie de un studiu? Orice medic din România știe că pacientul nu merge la medic decât dacă are pe lângă el rude și prieteni care reușesc să-l convingă că-i bolnav! (A. A. B.)

 

Un expert în radiocomunicații și telefonie, fiind chestionat fără ocol cu privire la pericolele folosirii telefonului mobil, în loc să dea un răspuns comod, spune ceva total neașteptat: „Să știți că și deștepții fac alegeri proaste. Telefonul mobil nu este periculos, este foarte periculos. Credeți că alcoolul și tutunul sunt mai rele? Nu mai credeți!“ (M. G. C.)

 

Un articol al cercetătorilor americani, citat de Agerpress, arată că atunci când adolescenții se cântăresc prea des este semn al unei tulburări psihologice. Asta contravine cumva simțului comun, care spune că problema nu apare când un adolescent se cântărește prea des, ci când cântărește prea mult. (A. A. B.)

 

Doamna dr. J. își mai îmbărbătează uneori bolnavii. Spune că avea patru ani și locuia în Piața Romană, la etajul unu. În iarna din 1954 a venit un soldat la geam, pe zăpadă, și i-a dat o pâine. Eu n-am avut norocul dumneaei. Acum câțiva ani, în iarna aceea când a nins foarte mult, la geamul meu de la etajul unu a venit un soldat și mi-a pus în mână o lopată. (M. G. C.)

 

Marea Britanie și Bill Gates au anunțat un plan comun contra malariei, o acțiune ce urmează să se întindă pe câțiva ani și care va costa patru miliarde de euro, informează France Presse. În timpul conferinței, Bill Gates părea ușor îngrijorat, gândindu-se probabil că Marea Britanie ar putea rămâne fărăbani între timp. Pe de altă parte, Marea Britanie părea nesigură că Bill Gates poate învinge malaria, când el tot pierde lupta cu virușii. (A. A. B.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe