Newsflash

Între ghilimele

de - feb. 11 2016
Între ghilimele

Luat de pe site-ul Academiei de Științe Medicale: „Anunț din partea dlui Secretar General/Exprim scuze tuturor membrilor academiei, academicieni titulari, corespondenți și de onoare pentru că mesajele de felicitare ce le-am transmis cu ocazia sfintelor sărbători și noului an nu au ajuns la destinație datorită defecțiunilor telefonului pe care îl posed./Cu aleasă considerație, Acad. Prof. Dr. Mircea Ifrim“. Păi dacă mesajele de felicitare erau scrise la fel de prost, mai bine că nu le-au primit colegii, că le stricau sărbătorile. Poatecă telefonul nici nu era defect, dar, fiind un telefon inteligent, a refuzat să trimită mesajele umilitoare și s-a prefăcut că nu funcționează. (A. A. B.)

 

Onorabilul Josef Probst, de la serviciile sociale austriece, spune într-un interviu că unele prețuri la farmaceutice au ajuns „obscen de mari“. În aceste condiții, există riscul ca pe la ușa farmaciilor clienții să înceapă să înjure ca la ușa cortului. (M. G. C.)

 

Legea antifumat a fost publicată luni în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare pe 16 martie. După data asta, fumătorii care își înșală nevestele trebuie să aibă în vedere că dacă hainele îți miros a fum nu mai merge explicația „am fost la bar să văd meciul“. (A. A. B.)

 

Atunci când sunt nemulțumiți de efectele tratamentului, bieții bolnavi bombăne, suduie și reclamă sistemul, ministerul sau doctorii. Când se vindecă și e bine, mulțumesc, public, doar „bunului Dumnezeu“. Ce gratitudine! (M. G. C.)


 
Pe un câmp de lângă Timișoara s-a descoperit o groapă de gunoi clandestină în care erau aruncate deșeuri medicale: medicamente, sonde urologice și seringi, aparent nefolosite dar cu termenul de valabilitate expirat. Noi ce să înțelegem din asta? În cel mai bun caz, e doar gunoi depozitat necorespunzător. În cel mai rău caz, în Timișoara funcționează un spital clandestin.(A. A. B.)

 

Un pacient dintr-un spital din Constanța a filmat mai mulți gândaci care circulau pe pereții spitalului, pe paturi, pe noptiere și prin băi. Managerul spitalului a susținut că spitalul nu are gândaci și că nu există decât două variante pentru a explica imaginile: ori filmarea este trucată, ori cineva a adus special gândacii și le-a dat drumul în spital pentru a denigra instituția. Totuși, ar putea exista și o a treia variantă: gândacii i-au adus extratereștrii, atunci când au venit să-i extragă managerului simțul realității. (O. R.)
 
 

 

 
 
 
După cum spune și titlul, acesta este doar „Micul ghid de conviețuire“. Ghidul mare de conviețuire are câteva reguli în plus, precum „De fiecare dată când dai o gaură cu bormașina în perete, un înger își pierde aripile“ sau „Nu mai dărâmați parterul, fiindcă pe el se sprijină celelalte etaje“. (A. N.)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe