Newsflash

Între ghilimele

de - apr. 11 2016
Între ghilimele

A fost lansată sticla inteligentă – cu ecran tactil și dispozitiv WiFi integrat, care îi spune consumatorului cât vin mai este în sticlă și dă detalii despre procesul de producție a băuturii. Invenția se vrea totuși mai mult decât este. Inteligentă ar fi fost dacă s-ar fi închis atunci când consumatorul a depășit măsura. (O. R.)

 

În ultima vreme, din ce în ce mai multe „proaspete mămici“ dau sfaturi femeilor despre cum să scape de kilogramele în plus de după sarcină, dar și de vergeturile aferente. În aparițiile lor din revistele de modă, aflate în forme de invidiat și pozând pe jumătate goale, toate spun că au ținut regimuri de slăbire drastice cu sfințenie, au băut multă apă și au folosit creme antivergeturi. Și au scăpat de 100% din vergeturi în doar una-două luni după naștere, revenind la forme chiar mai bune decât înainte. Desigur, am fi răi să credem că chirurgia estetică ar avea vreo legătură cu forma lor. Sau photoshopul. (O. R.)

 

Omul care a întrerupt șirul figurilor romantice de la conducerea CNAS, Vasile Ciurchea, a renunțat la funcție. Beneficiind de arta de a se stăpâni în fața crizelor din sistem, el s-a concentrat pe un minimum de obiective realiste. La fel de impasibil va primi, probabil, reproșurile ce vor urma – inclusiv pe acelea ale directorilor județeni pe care i-a expus unui examen cu rezultate ofensatoare  pentru ei. Poate aici este și izvorul „motivelor personale“ pe care le invocă în demisie Ciurchea, dar deocamdată nu există niciun temei pentru care cineva să jubileze că la „casă“ va fi mai bine fără el. Ne vom lămuri destul de repede. (M. G. C.)

 

Recent, o „falangă“ a fermierilor echipată cu tulnice, talăngi și refrene sulfuroase, după ce a bântuit Capitala pe la porțile instituțiilor, a primit până seara de la guvern tot ce a vrut. Inspirați de această victorie, a doua zi, pe o ploaie mocănească, medicii de familie au pus de un „bivuac“ la Ministerul Sănătății pe care l-au pichetat cu alai tv, pentru vreo două ore. Pășind cu grație pe lângă băltoace, doamnele doctorițe relatează lăcrimând dramele profesiei, iar domnii colegi le aprobă cu o bățoasă indignare. Rămâne de văzut dacă un miting fără răcnete, blesteme și tămbălău poate rezolva ceva, dar bunul simț ar trebui să fie cel puțin la fel de eficace ca vuvuzelele și deversările văcarilor și ciobanilor. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe