Newsflash

Între ghilimele

de - iun. 14 2016
Între ghilimele

Noul titular de la Sănătate ar trebui menționat pentru unele „apucături“ stranii la un demnitar. Nu este deloc arogant și nici ironic nu pare. În loc să fie repezit și nervos, e de-a dreptul politicos, vorbește puțin și la obiect și răspunde la salut. Ba, mai mult, despre omul nostru se zvonește că și-ar căra servieta singur, obicei care poate scandaliza toată clasa politică. Populația speră ca acest ministru să fie „contagios“ măcar pentru guvern și să nu se deoache prea repede de la atâtea laude. (M. G. C.)

 

Un mare și răsunător proces declanșat zilele trecute de DNA, implicând o parte consistentă din oncologii români, are cel mai neobișnuit motiv. O companie farmaceutică a cheltuit mai bine de jumătate de milion de euro pentru a le face cadou medicilor prescriptori niște vacanțe exotice. Și asta pentru ca ei să prescrie niște medicamente mai... ieftine. Pentru alea scumpe cât o fi fost scorul? (A. M.)

 

Poate mulți responsabili din sănătate și medici nu ar fi amestecați în atâtea scandaluri doar din cauza „lașității sociale“ dacă ea nu ar fi asociată și cu ignoranța culturală. De câte mii de ori nu a spus Doctorul în actul cinci că „fapte nefirești / nasc tulburări și ele nefirești“ pentru ca măcar o parte dintre cei osândiți acum, dacă l-ar fi auzit, nu s-ar mai fi dedat la acțiuni prostești? E drept, totuși, că Macbeth se joacă rar, oamenii se duc la teatru și mai rar, iar de citit Shakespeare nimeni nu mai are chef. (M. G. C.)

 

Un studiu recent apărut în The British Journal of Oral & Maxillofacial Surgery amintește că frica de dentist ocupă locul patru între cele mai frecvente ale populației. Cu toate că intensitatea anxietății a rămas constantă la majoritatea pacienților cărora li s-au extras molari de minte, se pare că informațiile suplimentare prezentate printr-un material video s-au dovedit foarte ajutătoare. Pacienții chiar au sugerat utilizarea videoclipurilor și pentru alte proceduri medicale. Așteptăm variantele 3D sau IMAX. (C. T.)

 

Recent, a fost lansată o versiune personalizată a telefonului Samsung Galaxy 7, care are imprimat pe carcasa din aur chipul lui Vladimir Putin. Firma care a realizat această versiune se numește Caviar. „Dar de ce caviar, și nu icre de crap sau de știucă?”, i-ar întreba, senină, o jurnalistă pe candidații la primăria capitalei. Iar candidații ar găsi, senini, un răspuns, ca și cum întrebarea ar fi fost una normală. (O. R.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe