Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Doctorița Gavriloiu freamătă ca o furtună de primăvară. „În consultație, fix după a șasea persoană, s-a umplut paharul. Din septembrie-octombrie, mai toți întreabă „cum se întărește imunitatea“. Și nu acceptă că este un sistem biologic, o moștenire genetică și că se adaptează la mediu... Vor să îngrașe porcul repede. Dar nu cu vaccin. Cu usturoi, ceaiuri, masluri, presopunctură și cu ce mai văd pe net și la tv“, spune suava doamnă. A doua zi a postat „în rețea“ cam aceleași lucruri plus dorința ei ca aceia care împrăștie aiureli despre imunitate să fie învinuiți de lezmedicină. O manevră nostimă. (M. G. C.)

 

Un prieten care lucrează la un spital din Statele Unite ale Americii îmi povestește că sunt în toiul unui bake sale. Toate veniturile încasate din vânzarea de prăjituri bine îmbibate cu sirop de zahăr pleacă spre American Heart Association, pentru a trata afecțiuni cardiovasculare, cauzate deseori chiar de prăjituri precum cele vândute în spital în scopuri caritabile. Când remarc ironia, mă liniștește: „Avem și trei magazine de gogoși“. (A. N.)

 

Zilele trecute, tânărul ministru al sănătății a fost obiectul unei premiere când frapanta prezidentă a unui partid revigorat i-a propus un interesant „concubinaj politic“. De la altitudinea grației sale, doamna îi amintește omului nostru că „ne-am văzut/ne-am plăcut/ce rămâne de făcut“? Cum ce? Damenvals. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.