Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

O duduie nostimă ne tot laudă, într-o reclamă, un tub de pastă „contra prodontozei“, spunând că i-a recomandat-o medicul dentist. Poate vraciul. (M. G. C.)

 

În conștiința publică este aceeași emulație electorală ca pe vremea lui Conu Leonida – când era să se schimbe regimul. Deja există o „lege de murături ca să nu mai aibă nimeni dreptul să plătească datorii“ (în franci elvețieni) și, după radierea celor o sută de taxe, se prea poate ca cetățenii să nu mai vrea să dea nici biruri. Deosebirea ar fi că acum se trage cu făgăduieli de „spitale regionale“, iar pe atunci se descărcau pistoale în aer. Obicei mitocănesc! (M. G. C.)

 

„Nu am niciun conflict de interese“ a spus cu naturalețe un simpatic psihiatru român stabilit de multă vreme în SUA, la începutul unei prezentări. Spre șocul meu, tavanul nu s-a prăbușit peste el, sala n-a implodat, niciun participant n-a leșinat, și niciun obraz n-a crăpat de rușine. Probabil faptul că aproape toată lumea din sală ajunsese la congres grație sponsorizării unei firme de medicamente era un amănunt nesemnificativ. Oameni suntem. (A. N.)

 

O nouă metodă contraceptivă hormonală, special creată pentru bărbați, este la un pas de realizare, testele pe subiecți umani dovedind o eficacitate de 96%. În ciuda acestui fapt, testele clinice s-au încheiat prematur deoarece subiecții au raportat efecte secundare care au inclus tulburări de dispoziție și de libido, depresie și acnee. Desigur, efectele secundare ale contracepției hormonale feminine includ toate aceste efecte nedorite plus încă altele. Să mai spună cineva ceva de sexul puternic. (M. G.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.