Newsflash

Între ghilimele

de - ian. 13 2017
Între ghilimele

Un fost profesor de medicină, ajuns la anii senectuții, publică la Paris a doua ediție a unui bestseller în care „demască” mai multe medicamente inutile ori periculoase. El susține, în cele aproape opt sute de pagini, că vreo patru mii de preparate sunt un fel de „apă de ploaie”. Scandalizate de „alegațiile” venerabilului, laboratoarele farmaceutice îi califică lucrarea drept un „ratatouille” indigest, dezvăluind că omul este un pneumolog care fumează fără nicio jenă și se hrănește cu tot felul de alimente agresive. Autorul ripostează impasibil, spunând că nu va aduce argumente suplimentare, deoarece „pe ignoranți nu îi poți convinge nici cu bățul”. O altă dilemă din care se iese greu. (M. G. C.)

 

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, un cunoscut lanț de restaurante a lansat o ediție limitată de lumânări parfumate cu miros de pui prăjit. Dacă ne-am mulțumi să mirosim puiul în loc să-l mâncăm, poate ar scădea incidența obezității în România – deci gestul ar putea fi încadrat drept campanie de sănătate publică, în lipsă de altceva. (M. G.)

 

Se pare că diminuarea semnificativă, în ultima perioadă, a reclamelor tv pentru „remedii antigripale” este consecința faptului că acest sezon a fost „survolat” de o gripă ușoară, cu simptomatologie minimă și care trece în două zile. Un fel de „gripă neserioasă”. În aceste circumstanțe, unele persoane mai indiferente nici nu și-au dat seama că au fost răcite. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe