Newsflash

Între ghilimele

de - feb. 10 2017
Între ghilimele

Este evident că, anul acesta, nimeni nu a jucat mai cu foc decât doamna primăreasă Hora Unirii, la Universitate, pe platoul bine curățat de zăpadă de la statui. Ar fi fost extraordinar ca, la cererea publicului, spectacolul să fie reluat (cu participarea ansamblului coregrafic al primarilor de sector), însă pe trotuarele spitalelor Foișor, Colentina, Cantacuzino ș.a., transformate în „patinoare ad-hoc” și datorită apatiei acestor balerini politici. Dar indolenți gospodari. (M. G. C.)

 

Cine zicea că toate ideile bune au fost deja gândite deja de alții nu îi știa pe specialiștii în marketing ai zilelor noastre. Unul dintre ei s-a gândit că un nume bun pentru un șampon împotriva căderii părului ar fi Recupar. Altul a venit cu sloganul: „Recuperează-ți părul”. Râdem, glumim, dar eu vreau să știu cum funcționează: îți reatrage ca un magnet firele picate înapoi pe scalp? (A. N.)

 

Deși publicul ar trebui să fie revoltat de inepția reclamelor cu farmaceutice, nici ilaritatea produsă de multe dintre ele nu este de lepădat. Iată o mostră. În rol, un mare actor răposat de vreun an o invită la dans (și astăzi) pe tânăra sa „nepoată”, care îl știa reumatic în baston. El tot spune că a dat cu o cremă și că nu mai are nevoie de niciun băț. Cum să nu crezi, când se cunoaște că nimeni nu poartă baston în rai? Desigur, nici în iad. (M. G. C.)

 

Ministrul sănătății, Florian Bodog: „(...) nu este interesul guvernului să ieftinim medicamentele și să dispară de pe piață sau să se plece la export paralel”. La sfârșit de septembrie, pregătindu-se pentru campania electorală, PSD lansa o petiție pentru ieftinirea medicamentelor, acuzând ministrul tehnocrat că face jocurile companiilor farmaceutice. Liderii PSD dădeau asigurări că nu există riscul dispariției de pe piață a medicamentelor. Mă bucur că, între timp, cel puțin unul dintre ei s-a împiedicat de un manual de macroeconomie. (A. N.)

 

O analiză simplă a cifrei de afaceri a restaurantelor și barurilor înainte și după intrarea în vigoare a legii antifumat a indicat o creștere de până la 30% a acestui indicator după intrarea în vigoare a blamatei legi. Clienții restaurantelor și barurilor se pare că au găsit formula care compensează lipsa fumului de țigară apelând la un consum crescut din oferta de meniu a localului. (M. G.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe