Newsflash

Între ghilimele

de - feb. 22 2017
Între ghilimele

Un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății arată că senatorul Florian Bodog respinge acuzațiile care i se aduc cu privire la „suspiciunea de vot dublu pe Ordonanța 14”. Urmează, probabil, să aflăm ce opinii are orădeanul Florian Bodog, universitarul Florian Bodog, probabil familistul Florian Bodog și, de ce nu, telespectatorul Florian Bodog. Până să-i vină rândul și ministrului Florian Bodog, oricum nu va mai urmări nimeni comunicatele de la MS. (A. M.)

 

După ce a preluat, ca invalid de război, un debit de tutun pe Magheru, domnul Nicu P. a fost martorul cotropirii comuniste a Capitalei. De prin 1945, coloane nesfârșite de oameni luați direct de la coada sapei sau de la coada vacii treceau cu steaguri, pancarte, prapuri și portrete prin fața tutungeriei fostului ofițer rănit, zbierând că luptă pentru pace ori democrație și că vor „jos burghezia, capitalismul și imperialismul”, ca să aibă loc sus clasa muncitoare. Într-o dimineață, omul nostru spune că a curs prin fața prăvăliei o coloană imensă care urla: „jos farmaciștii”! Mai la urmă, s-a dumirit, de la un „tovarăș” ieșit din coloană, că rostul marșului era antifascismul și că scandarea trebuia să fie contra fasciștilor, dar că alta s-a înțeles și nu mai putea nimeni opri exprimarea mâniei proletare până și pentru cea mai mică drogherie. Oamenii aceia erau mulți, uniți, hotărâți, puternici, dar nu știau pentru ce. Poate istoria nu se mai repetă. (M. G. C.)

 

Unii s-au mirat când Cătălin Tolontan s-a repezit să publice un raport privind radioactivitatea de la Muzeul de Geologie, fără să înțeleagă clar ce scria în acel raport. Dar omul face asta de multișor, aruncă „pe piață” cam tot ce primește, fără să verifice riguros informația științifică pe care nu o înțelege. Dacă așa acționează „lumea bună” a presei din România, vă dați seama cum sunt ceilalți și ce presă avem, de fapt? (A. M.)

 

O duduie relativ cunoscută din emisiuni lejere la tv uită cam repede ce iureș a făcut prin campaniile ei de descurajare a vaccinărilor și, încercând să „dreagă coada la ibric”, lansează un motor digital pentru depistarea vectorilor media care colportează minciuni. „Instrumentul” se va bloca, probabil, tocmai cu aberațiile „inventatoarei”. (M. G. C.) 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe