Newsflash

Între ghilimele

de - mai 5 2017
Între ghilimele

Tendința de „sanctificare” excesivă a denumirii unităților medico-sanitare laice poate duce la situații stranii. Faptul că în Spitalul „Sfinții Apostoli P. și P.” s-a făcut un transplant, că la „Sfânta Cuvioasă F.” o asistentă a căzut din picioare de oboseală ori că la ambulatoriul de la „Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan” unui medic i s-a regizat un denunț cu bani marcați implică, măcar în subconștient, și pe venerații patroni ai așezămintelor respective. Și nu sunt rare cazurile când, după o intervenție salvatoare, bolnavul declară că a scăpat cu bine de necaz din cauză că s-a rugat el cu foc la Sfântul ori la Sfânta. Poate și din aceste motive, bietul Nicu Steinhardt spunea că „Iisus ne-a poruncit să fim credincioși, nu tâmpiți”. (M. G. C.)

 

Despre exercițiul de avertizare a populației prin intermediul sirenelor, un cotidian titrează: „Exercițiul de alarmare, un eșec – sirene puține, proaste și ineficiente”. Din 6.680 de sirene, 10% au prezentat defecțiuni tehnice, iar 1.033 nu au putut fi acționate din cauza lipsei de personal. Deși majoritatea sirenelor nu au funcționat, a fost înregistrat un succes: în cadrul unei conferințe medicale, alarma de incendiu a pornit și a funcționat fără probleme timp de 25 de minute, spre nemulțumirea unor participanți, dar spre amuzamentul altora, care s-au simțit ca la locul de muncă, de la departamentul de primire urgențe.(R. D.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe