Newsflash

Între ghilimele

de - mai 26 2017
Între ghilimele

Interpelat frecvent pentru că începea lucrări urbane de care uita și nu le mai termina, precedentul edil al Capitalei a fost un model negativ pentru primarul actual, care completează, repetă și redefinește – chiar mai des decât ar trebui – fiecare capitol din portofoliul dorințelor sale. Dacă până acum a evocat numai o singură dată montarea celor o sută șase semafoare noi, despre canalul București–Dunăre, despre parcul tematic de la Văcărești și de schema de sufocare a circulației publice, atât în centru, cât și la periferii, doamna primăreasă a vorbit de cel puțin trei ori în acest an. Iar dacă ar fi să ne luăm după faptul că ea spune cu orice ocazie ceva despre „spitalul metropolitan cu două mii de paturi”, s-ar putea crede că acesta a fost deja dat în folosință. Nu este cazul. (M. G. C.)

 

În România, virusul WannaCry nu a distrus site-urile niciunei autorități publice din sănătate. Așa le-a găsit. (A. N.)

 

Într-o carte cu repere biografice, o distinsă doctoriță are un pasaj în care transpune fantastica uimire în fața alcătuirii divine a unui ochi, a unui testicul sau a unui rinichi și crede că cei care produc și susțin războaie ar trebui obligați să știe și să vadă ce minuni universale unice pot să distrugă iremediabil. Subscriem. (M. G. C.)

 

În filmulețul de prezentare, concurenții care au reprezentat România la Eurovision au demonstrat că sunt buni actori: au mimat că România e o țară în care există piste pentru biciclete. (A. N.)

 

Tequila este benefică pentru oase datorită plantei folosite în procesul de producere a băuturii alcoolice, informează The Independent, citând un studiu mexican. Conform datelor obținute, fructanii din agave albastre încurajează formarea de țesut osos chiar și în prezența osteoporozei. E un mod prin care natura îți dă oase puternice pentru situația în care te „tratezi” cu prea multă tequila și se întâmplă să cazi prin șanțuri. Aflăm, din aceeași sursă, că nu este prima oară când tequila a fost adusă în prim-plan datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Cel mai probabil, cârcotim noi, tot de către cercetătorii din Mexic. (M. G.)

 

Tot la Eurovision: din partea Belarus a participat o trupă formată dintr-un jurnalist și o cântăreață profesionistă. E drept, întotdeauna am bănuit că jurnaliștii sunt o breaslă care crede că se pricepe la toate, fără a se pricepe prea bine la nimic. Nu înțeleg însă de ce au acceptat o cântăreață profesionistă la Eurovision. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe