Newsflash

Între ghilimele

de - aug. 4 2017
Între ghilimele

Un dentist din Suceava pozează în cavaler al dreptății după ce a devenit subiect de știre. De ce? În plină epidemie de rujeolă, capitol la care România e campioană europeană la numărul de decese, stomatologul moldovean își sfătuiește pacienții să nu-și vaccineze copiii. Oficialii DSP Suceava au făcut deja o sesizare către Colegiul județean al medicilor dentiști, pentru a-l sancționa disciplinar, conform codului deontologic, dar în apărarea „cavalerului dreptății” au sărit deja toți antivaxxerii care bântuie netul. Așteptăm, în replică, epidemiologi care să ne avertizeze că obturația de canal e lucrarea diavolului. (A. M.)

 

Un profesor, șef de comisie, a fost invitat într-o dimineață la televiziunea publică să-și susțină „cât se poate de scurt” opinia în chestiunea vaccinurilor. Omul nostru de-abia a apucat să spună cum pe acest subiect ar trebui să se pronunțe exclusiv medicii, că amfitrionul a și început să bată iritat cu pixul în masă, fiindcă reclamele nu mai puteau aștepta. Și asta pentru că niște sclifosite care înghițiseră unele „suplimente care se dau fără rețetă” era musai să fugă repede la baie, unde aveau o treabă mai mare sau mai mică. Retragerea din platou a doctorului a fost disimulată cu o duduie nostimă râzând fericită pentru că scăpase de „un diagnostic grav – parodontoză” doar cu o simplă pastă de dinți. Ce bine ar fi! (M. G. C.)

 

Bătaie mare pe voucherele de 500 de lei promise de primărița Capitalei pentru achiziționarea de biciclete. Explozia de cereri se pare că a blocat serverul primăriei, bașca cozile de la ghișee, unde oamenii s-au cam călcat pe picioare cu hârtiile în mână. Se pare că sunt foarte mulți bucureșteni care doresc să pedaleze, unii chiar la vârste foarte înaintate. Ce ne facem, doamna primar, cu atâția bicicliști? Îi bulucim la camerele de gardă, căci drumuri pentru ei nu sunt. Poate le oferiți și niște abonamente gratuite pentru reparat oase rupte. (D. D. M.)

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe