Newsflash

Între ghilimele

de - sept. 8 2017
Între ghilimele

Motivul declarat al premierului pentru militarizarea Institutului Cantacuzino este că „Poate o mână mai de fier, mai militarizat un pic, poate să aibă în sfârșit rezultate”. Pe principiul ăsta, probabil că ar trebui militarizat întreg Guvernul României, cu toate instituțiile din subordine. Un model altfel demult pus în practică în Coreea de Nord. Sau poate că ar fi suficient să ne trimitem acolo oficialii, când se mai trezește câte un mic dictator militar în vreunul din ei. (A. M.)

După ce, acum vreo lună, „Doctorul Smurd” era cătrănit că se tărăgănează cumpărarea unui lot consistent de mașini noi, zilele trecute el s-a mulțumit doar cu festivitatea de predare a două motociclete, de douăzeci de mii bucata, destinate traseelor litorale. Poate că dacă ar fi fost operaționale niște piste de biciclete, ceremonia ar fi avut alt obiect. (M. G. C.)

 

Elevii de clasa a cincea vor începe – pentru prima dată – anul școlar fără manuale la română, matematică, geografie sau istorie. Vor avea, în schimb, tot în premieră, manuale de sport. Printre alte deprinderi esențiale, copiii vor învăța cum să se târască – o tehnică despre care autorii manualului consideră că trebuie perfecționată „în funcție de cerințele impuse de viața de zi cu zi”. Ne antrenăm pentru un viitor strălucit. (M. G.)

 

Deunăzi, din „Maramureșul istoric” a sosit o „istorie” înfățișând un episod în care o bolnavă, după ce a așteptat zece ore la UPU și a mai stat încă vreo douăsprezece fără tratament în salon, a plecat dezamăgită pe lumea cealaltă, lăsând în urma sa un iureș de rude plânse, disperate și revoltate. În această pățanie, cea mai absurdă justificare a venit din partea șefei DSP, care a spus că „din păcate, nu s-a mai putut face nimic, deoarece pacienta a venit cu întârziere”. Deplorabilă situație, stupidă motivație. (M. G. C.)

 

O gospodărie a cheltuit, în medie, anul trecut, 48 de lei pentru educație, 315 lei pentru sănătate și 1.088 de lei pentru servicii de telefonie, arată un raport al Institutului Național de Statistică. Cui îi trebuie programare la medic când poți să o suni nelimitat pe tanti Flori să o întrebi ce să iei dacă te doare la inimă? (M. G.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe