Newsflash

Între ghilimele

de - sept. 29 2017
Între ghilimele

Aș dori să am o baghetă magică, să schimb sistemul de sănătate peste noapte”, a declarat zilele trecute Florian Bodog. Nu trebuie să vă pară rău că nu sunteți o zână, trebuie doar să încercați să fiți mai mult un ministru. Politicile de sănătate coerente nu se fac oricum cu bagheta magică. (M. G.)

 

Popularitatea Festivalului Enescu a captivat, și de această dată, un public dornic de muzică, dar eterogen. Mai mulți decât la alte ediții au fost, se pare, cei care au mers la concerte ca „la comediile alea de le joacă Ionescu”, adică „de-un fason, de-un pamplezir”. Nici nu e nevoie ca „toți care merg acolo” să înțeleagă ceva, ci „ca să mai vedem și noi lumea”. Unii comentatori spun că, de data aceasta, Rică Venturiano a absentat, dar grațioasele doamne Veta și Zița au evoluat cu mult succes și într-un număr foarte mare. (M. G. C.)

 

A venit calendaristic toamna și, odată cu ea, toate anxietățile românilor sunt gata de recoltă. Sănătatea și imunitatea sunt amenințate de temperaturile ce scad sub 40 de grade, de ploi, de nunți, de începutul școlii. Rezultatul e simplu: calupuri publicitare de 15 minute în care se promovează numai pastile. De toate, pentru toți. (M. G.)

 

Recent, doamna ministru al sănătății din Franța s-a derobat de statutul de doctoriță și a vorbit numai ca politician. Așa că, în chestiunea punerii în circulație a unui medicament cu formula schimbată pentru tratamentul mixedemului, după ce recunoaște că știe de numeroasele reclamații ale bolnavilor care se plâng de amețeli, cefalee, dezorientare și depresie, încurajează utilizarea în continuare a produsului pentru că „nu a murit nimeni din cauza acestuia”. Iată o replică de te ia amețeala și depresia. (M. G. C.)

 

Mi-am dorit de mult să vorbesc despre tulburările somnului. După care Alice Iacobescu mi-a propus să discutăm despre asta. Cum aș fi putut să zic nu? Mai ales că un tratament revoluționar pentru insomnie ar putea fi meseria de parlamentar sau ministru... (G. D.)

 

O femeie vegană din Marea Britanie a afirmat că va interzice copiilor săi consumul de carne, lapte, ouă sau dulciuri și că în timpul sarcinii a consumat zilnic 20 de banane. Ne-am dori ca această alimentație să le priască fragedelor organisme aflate în perioada de creștere, dar din păcate acest lucru nu este posibil, nici măcar atunci când urmașul este o maimuță. (O. R.)

 

Multă monedă se mai bate pe așa-zisul sistem de avertizare rapidă pentru fenomenele meteo extreme. Am fost avertizați că există și o aplicație a DSU. Poate ar fi bine să și funcționeze. Noroc cu primărița Firea, care pare că a preluat această funcție și mai că nu ne anunță apocalipsa. Să sperăm că nu fac prea mulți atacuri de panică. Problema e ce facem după ce trece. Există vreun plan? Există vreo strategie? Știm doar că trebuie să intrăm în casă și eventual să ne legăm de televizor, ca nu cumva să ratăm vreo apariție de-a ei. (D. D. M.)

 

Primăria municipiului București a decis că va mai acorda un milion de euro construirii catedralei mântuirii neamului. Perfect. În continuare nu vom avea suficiente spitale unde să ne tratăm, dar măcar ne vom putea ruga pentru mântuire. Ce mai contează cum trăiești sau dacă trăiești? Important este să fie bine după ce mori. (O. R.)



 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe