Newsflash

Între ghilimele

de - oct. 26 2017
Între ghilimele

Odată cu noua lege a ne-salarizării cadrelor medicale, acestea au amenințat cu greva. Ministrul sănătății, Florian Bodog, a rămas profund surprins și a afirmat că el a făcut medicină nu matematică și că oricum calculul era destul de complicat, având în vedere că nu are atâtea degete la mâini încât să poată număra salariul unui medic. (D.E.M)

 

După ce epopeea Institutului Cantacuzino părea încheiată prin militarizarea acestuia, zilele trecute am aflat că s-a hotărât „demobilizarea până la noi ordine”, deoarece dosarul a fost respins de președinte. Acesta, în calitatea sa de comandant al armatei, poate a depistat ori vreo strategie îndoielnică, ori vreo stratagemă evidentă. Sau, pur și simplu, o iminență de ghinion. (M. G. C.)

 

Acum ceva timp, Olivia Steer a afirmat că vaccinurile nu sunt o metodă de protecție împotriva bolilor, ci, din contră, o metodă de îmbolnăvire. La momentul respectiv, s-a crezut că vajnica antivaccinistă se referă la substanța activă a vaccinului, însă între timp misterul a fost dezlegat. Olivia este o persoană miloasă, care militează împotriva rănirii copiilor cu acele seringilor, de care până și ea se teme. (D.E.M)

 

Ca să arate că „se poate”, CFR a restaurat un vagon, iar cei care călătoresc cu el sunt rugați să semneze pentru susținerea acestei campanii. „Vagonul va fi atașat la trenurile care sunt deja în circulație pe rețeaua feroviară română, câte o săptămână pe fiecare regională de cale ferată”, a precizat Dorel Istrate, secretar general al Federației Naționale Feroviare Mișcare-Comercial. Cu trenul „se poate”, faci până la Iași șase ore, dar la întoarcere „nu se mai poate” și călătoria devine mai lungă cu o oră și jumătate. (R. D.)

 

Cum România este țara tuturor posibilităților, în urmă cu ceva timp, guvernanților le-a venit minunata idee de a impozita „cadourile” pe care medicii le primesc de la pacienți. Total de acord cu acest proiect de lege, un medic a decis să le dea acestora 20% din cele zece ouă primite de la o pacientă recunoscătoare. (D.E.M)

 

La două săptămâni de la publicarea unui articol, în care președintele CMR limpezea o dilemă și spunea că rolul acestui organ este să apere bolnavii de doctori și nu să protejeze în vreun fel breasla medicală, o doamnă doctor pare că ar dori să tempereze linia radicală a oficialilor din vârful organzației. De la înălțimea de șefă a Colegiului București, ea sare în apărarea medicilor, dar nu face decât să îi vaite. Că sunt suprasolicitați, plătiți puțin, jigniți de bolnavi, de presă, birjăriți de birocrație și epuizați de lipsuri, îmbătrâniți și acriți, dar eficienți, activi și inimoși. Tot dumneaei spune că sindromul burnout s-a instalat bine în activitatea corpului medical și că trebuie să se întreprindă și altceva în afară de lamentații și imprecații care nu folosesc nimănui. Poate află asta și aripa „jandarmilor de doctori” de pe la Colegiu și de prin alte părți. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe