Newsflash

Între ghilimele

de - nov. 27 2017
Între ghilimele

Un restaurant din Beijing oferă reduceri serioase clienților – dar nu oricum. Prețurile sunt speciale doar pentru oamenii de știință care au publicat articole de cercetare în reviste importante, iar discountul se calculează în yuani, înmulțind cu zece factorul de impact al revistei (în limita a 30% din nota de plată). Deloc întâmplător, numele restaurantului este Lancet și este condus de un tânăr medic din capitala Chinei. Inițial, cum scrie China Daily, primeau reduceri doar autorii cu articole în The Lancet, dar lista s-a extins apoi la toate revistele indexate în Science Citation Index și Social Sciences Citation Index. Cel mai mare discount de până acum a fost de aproape 40 de euro, pentru un articol publicat într-o revistă cu factor de impact 29,51. (A. M.)

 

Este tot mai des întâlnită o „manoperă” prin care chestiuni acute și cronice „băgate sub preș” pot crea impresia că unii se spetesc pentru „interesul general”, deși lor nici că le pasă. Dacă sunt relatate cazuri de spitale dărăpănate, accidente prost gestionate, lipsă de cadre medicale ori medicamente, incidente epidemiologice ș.a., intervențiile unor conducători se reduc doar la anunțarea unor planuri mirobolante prin care vor fi construite spitale uriașe, cu doctori mai bine plătiți decât oricând, ori cumpărarea unei numeroase flote auto de ambulanțe cu sprijin logistic aerian și naval sau prin emiterea unor legi care interzic lipsa medicamentelor de orice fel etc. E drept că, în acest fel, problemele sunt clasate, dar și că „scamatorii” care gestionează unele instituții se declasează. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe