Newsflash

Între ghilimele

de - dec. 12 2017
Între ghilimele

Faptul că, pentru unii, chestiunea infrastructurii este capitală nu înseamnă că prin aceasta înțeleg și altceva decât beton, cărămizi, fier, cabluri, sticlă și săpături. Ei ori ignoră, ori disprețuiesc cea mai importantă categorie a conceptului. Așa se face că o femeie a murit în urma unei perforații de colon transvers, pentru că ținea un „regim” cu lămâie și bicarbonat, o doctoriță a fost molestată într-un loc public, un bătăuș nătâng și-a pierdut libertatea și omenia, iar poliția și justiția s-au mai încărcat cu un eveniment. În toată această istorie se vede clar o stare de criză la toți pilonii, inclusiv la acela al justiției, care nu prea știe că este mai ușor să prevină o boală, chiar și socială, decât să o trateze. În acest caz prin educație sanitară, dar, în general, prin educație, aceasta fiind de fapt cel mai important pol al obsesivei „infrastructuri”. (M. G. C.)

 

Specialiștii spun că anul 2018 ar putea fi anul cutremurelor, din cauză că Pământul și-a încetinit viteza de rotație. Perfect de acord cu acest lucru, putem spune că și în România se va resimți această schimbare având în vedere legea salarizării. La anul, cu siguranță ne vom cutremura cu toții când vom vedea fluturașul de salariu. (D. E. M.)

 

Se dă ca autentică situația în care patru din cinci subofițeri dintr-o comună din Oltenia au părăsit postul de poliție și au rămas în concediu parental. Deși s-ar putea spune că activitățile specifice poliției din satul respectiv „suferă”, situația demografică a localității s-a redresat, iar polițiștii au dovedit că și-au făcut datoria și că sunt în continuare la post. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe