Newsflash

Între ghilimele

de - iun. 6 2013
Între ghilimele
Se întâmplă adesea ca politicienii aflaţi la putere să lase succesorilor, la plecare, multe datorii de achitat şi probleme încâlcite de rezolvat. Într-un act de justiţie poetică, ministrul Eugen Nicolăescu s-a trezit marţi cu conturile instituţiei pe care o conduce blocate. Motivul? O datorie contractată în 2008, dar scadentă în 2009 nu a fost achitată nici până astăzi. Cine era ministrul cu dare de mână din 2008? Eugen Nicolăescu, desigur. Aştept să apară politicianul care să spună verde-n faţă: „Banii risipiţi astăzi nu sunt ai mei şi nici ai voştri, sunt ai urmaşilor urmaşilor noştri!“. (A. M.)
Sur-pri-ze, sur-pri-ze: minunata Andreea Marin va aduce în dar copiilor din România vaccinul pneumococic. Ce? Nu ştiaţi că şi Andreea Marin semnează protocoale cu Ministerul Sănătăţii? (M. V. A.)
Prin protocolul semnat, la 17 mai, cu Sano-Hep România, Ministerul Sănătăţii se obligă să faciliteze demersurile pentru asigurarea, în unităţile proprii, a unor spaţii pentru filialele Sano-Hep. Şi, nu-i aşa că eu, în calitate de contributor la bugetul de stat şi la cel de sănătate, va trebui să suport o parte din aceste cheltuieli? Mă întreb de ce nu facilităm aceleaşi demersuri şi pentru celelalte asociaţii? Că unii dintre noi nu suntem membri ai Sano-Hep. Apoi, ministrul sănătăţii a declarat că (doar) la sugestia preşedintelui Sano-Hep a decis să înfiinţeze o comisie a Ministerului pentru bolile ficatului. În aceste condiţii, propun să înlocuim Ministerul Sănătăţii cu ministerul Asociaţiilor de pacienţi. Mai ales că prin acelaşi protocol ministrul sănătăţii s-a obligat ca diferenţele de opinie ce vor apărea pe parcursul derulării lui, să fie ţinute la distanţă de ochii presei. (D. D. M.)
Am aşteptat rezultatele PNESSP cinci ani. Dar se întâmplă şi la case mai mari… De exemplu, rezultatele unui amplu studiu din Marea Britanie privind adenoidectomia, sponsorizat de Medical Reseach Council, au rămas nepublicate peste un deceniu de la finalizarea lui. Şi uite cum le-o luăm înainte englezilor. (M. D.)
Am fost la o conferinţă în Kazahstan, ţara aceea mare, plină de petrol şi condusă de un Nursultan prea-iubit de al său popor. La acea conferinţă prea-iubită se semnau protocoale între Ministerul Sănătăţii autohton şi diferite alte comiţii şi Ministane din regiune. Câte un protocol la fiecare jumătate de oră, cinci ore pe zi, înmulţit cu trei zile ale conferinţei egal 30 de protocoale. Dacă scriu un articol despre asta vor crăpa de ciudă pixurile cu care se semnează protocoalele noastre româneşti. Aşa că nu scriu. (M. V. A.)
Mari personalităţi precum Nobel sau Kipling s-au trezit în situaţia de a-şi citi în presă anunţul propriilor decese. Mult mai puţin important decât cei sus-menţionaţi, eu am aflat pe aceeaşi cale doar că prezenţa mea în posacul Bruxelles m-ar expune la boli certe, dar neprecizate. (Cu siguranţă sunt totuşi unic prin faptul că am descoperit asta chiar din paginile ziarului la care lucrez!) Parafrazând un alt celebru scriitor care, spune o legendă, şi-ar fi văzut necrologul publicat în timpul vieţii, menţionez că speculaţiile despre starea mea de sănătate sunt mult exagerate. (M. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe