Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Când am primit mesajul intitulat „Criolipoliza asistată laser – slăbeşti exact unde doreşti“, trimis de un spa din Bucureşti, nu am stat prea mult pe gânduri. Întotdeauna mi-am dorit să slăbesc pe o insulă – în Tahiti. (A. M.)

 

O reclamă la şampon vine cu sloganul: „Nu lăsa părul să te ţină pe loc vara asta!“. Cum publicul-ţintă tot este format din Rapunzel şi Pocahontas, nu ar fi mai bine ca reclama să fie la foarfece? (A. N.)

 

The Independent, citat de o publicaţie românească, scrie că specialiştii britanici în sănătate au făcut un studiu prin care doreau să evalueze pericolul reprezentat de compuşii farmaco­logici prezenţi în apa potabilă. Şi, ca un făcut, au dat de cocaină. Drogul pentru care unii dau o grămadă de bani. De acum vor şti şi cei mai săraci, care nu-şi pot permite drogul. În Marea Britanie vine pe ţeavă, probabil sub formă de ajutor social. (D. D. M.)

 

Paradoxal, cea mai bună dovadă că politicienii noştri sunt nişte oameni cât se poate de normali vine dintr-un studiu italian. Cercetătorii din Palermo au observat că membrii mafiei siciliene sufereau de mai puţine psihopatii, comparativ cu colegii lor de închisoare. Mai mult, mafioţii erau mai tot timpul cu gândul la soarta familiilor, cu care ţineau permanent legătura. Studiul nu ne zice însă nimic despre cărţile scrise de mafioţi în închisoare, despre cât de des sunt actualizate blogurile acestora şi nici despre solidaritatea colegilor lor de partid. (A. M.)

 

Presupunând că primarul Bucureştilor ar trebui să ştie, încă de la Molière, că atunci când un doctor îşi face asistaţii să râdă este un bun semn, apreciem că intervenţia distinsului nostru confrate pe subiectul proporţiilor „cosmice“ ale inundaţiilor din Capitală nu s-a ridicat la nivelul umoristic necesar unei glume, dar a îndeplinit, cu siguranţă, criteriile unei gafe complete. Ultima dintr-un şir pe care domnia sa îl alimentează cu regularitate şi obstinaţie. (M. G. C.)

 

În China, e de bonton în rândul adolescenţilor să plimbe în lesă nu un câine (i-or fi mâncat pe toţi?), ci o varză. Aceasta are multiple avantaje: nu face murdărie, nu cere de mâncare, e aruncată când se veştejeşte şi cică absoarbe gândurile negative ale stăpânului. Mare e grădina! (M. D.)

 

Exact în zilele în care vorbim despre dreptul bolnavului de a avea acces la „a doua opinie“, consemnăm că această facilitate a fost recent oferită pacienţilor internauţi, prin lansarea unei aplicaţii recomandate de Universitatea Houston, deocamdată numai în domeniul unor afecţiuni dermatologice. Pe lângă informaţiile care încing motoarele de căutare, această nouă facilitate ar putea asigura un breviar complet de erori de autodiagnostic şi atingerea unui nivel ridicat al fenomenului de polipragmazie, niciodată atins până acum. (M. G. C.)

 

Un studiu prezentat la EuroPrevent estimează, pentru 2030, ratele de obezitate în cele 53 de ţări ale regiunii europene. România stă cel mai bine, cu o prevalenţă a obe­zităţii estimată la 10% pentru femei. Din păcate, este puţin probabil ca alte state să preia modelul de succes brevetat de români, de menţinere pe termen nedefinit a unui nivel de trai la limita subzistenţei. (A. M.)

 

Remarcaţi, vă rog, că niciunul dintre jurnaliştii/colaboratorii noştri nu a făcut vreo glumă/poantă/ghilimea despre bărboasa/bărbosul care a câştigat în acest an Eurovisionul. Ţineam doar să se înregistreze, să rămână pentru posteritate, că „Viaţa medicală“ este (probabil) singurul ziar european care a ignorat cu desăvârşire acest eveniment. Amin. (M. V. A.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.