Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Într-un articol recent sunt expuse condiţiile dramatice de igienă descoperite între zidurile precare ale unor spitale. Ca o firavă consolare vine, din altă direcţie, şi informaţia că Bucureştii ocupă un loc pe podium la categoria „capitale europene cu aerul cel mai curat“. Măcar la ieşire din spital să nu ne mai ţinem de nas. (M. G. C.)

 

Săptămâna trecută, Science anunţa că nu doar oamenii, ci şi animalele îşi regretă unele decizii şi se gândesc la „cum ar fi fost dacă“. Târziu! Eu ştiam asta demult.Din Tom şi Jerry. (M. G. M.)

 

Remus Pricopie ne-a lămurit: subiectele de la evaluarea naţională şi de la bacalaureat vor fi de acelaşi nivel de dificultate ca în 2013, pentru că în anii anteriori atinseseră nivelul olimpiadelor naţionale. Adică nu trebuie să ne propunem să ridicăm calitatea actului educaţional, ci să calibrăm evaluarea lui, astfel încât toată lumea să îşi ia diploma şi să nu mai auzim de cât de prost e în învăţământ. Doar ne-am născut poeţi, deştepţi şi, înainte de toate, mândri. (A. N.)

 

Când au aflat că banii colectaţi în contul taxei pe viciu către Ministerul Sănătăţii se ridică la o sumă de zece cifre, mulţi au încercat un sentiment de uimită satisfacţie. Suntem de părere că ne aflăm în faţa unui eşec deghizat în succes şi că acesta anticipează un viitor foarte limitat al stării generale de sănătate. Şi costuri de îngrijire pe care nici toate taxele imaginabile nu le vor putea susţine. (M. G. C.)

 

De la un timp primesc tot felul de mesaje pe telefonul mobil, de la te miri ce firme. În perioada alegerilor europarlamentare, diverşi candidaţi au încercat să mă convingă să-i votez. Dar să primesc de la Benson un mesaj comercial care mă ia cu „Dragă Vasile“ e prea de tot! Şi culmea, zice că pentru 12,8 lei fac o mare afacere şi o alegere cu atitudine. Eu o anunţ pe „Dna Benson“ că am făcut alegerea demult şi m-am lăsat de fumat. Şi că (aproape) orice reclamă la ţigări este ilegală. (C. M.)

 

Doi parlamentari, proprietari de terenuri forestiere, au venit cu o propunere legislativă conform căreia proprietarii de păduri private vor putea să le taie după bunul plac ca să îşi construiască spa-uri, hoteluri, case de vacanţă. Motivaţia e solidă şi vine de la deputatul alintat de prieteni Berlusconi de Piteşti: „Copilul nu vrea să vadă păduri, vrea să meargă la piscină“. De ce să nu ducem logica asta mai departe? Copilul nu vrea să mănânce fructe şi legume, vrea pizza şi ciocolată. Pe când un program naţional de hrănit copiii cu pizza şi ciocolată? (A. N.)

 

Ce întrebuinţări mai are trafaletul în afara celei tradiţionale? Bunăoară aceea de a unge cu ulei sfinţit pereţii unei încăperi mai înalte, în cursul slujbei de sfinţire. Şi nu, atunci nu se mai numeşte trafalet, ci „tijă de sfinţire“, după cum aflăm de la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Aşa că nu mai faceţi mişto degeaba, „neiniţiaţilor“! (M. D.)

 

Oamenii de ştiinţă de la NASA recreează mixtura de arome şi de molecule ce formează ceaţa arămie de pe Titan, cel mai mare satelit natural al planetei Saturn. Ştirea mă face să mă gândesc la atmosfera complexă care va fi în Titan, cartier din sectorul 3 al Capitalei, când pe jumătatea retrocedată de parc IOR se va construi un mall. Oare cum va fi ceaţa: roşie, portocalie? (M. G. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.