Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Nu ştiu dacă aţi observat schimbarea produsă în limbajul internaţional, prin care se doreşte destigmatizarea diverselor grupuri. Astfel, prostituatele sunt „lucrători sexuali“, homosexualii sunt „bărbaţi care fac sex cu alţi bărbaţi“, iar drogaţii sunt „persoane care-şi injectează droguri“. Nu m-ar mira ca şi autorităţile române să urmeze exemplul internaţional şi să ducă destigmatizarea la nivelul următor. Astfel, politicienii nu ar mai fi numiţi corupţi, ci „oameni care au profitat de conjuncturi politice favorabile“, hoţii ar putea deveni „oameni adaptaţi la strategiile politice naţionale“, iar parlamentarii ar trebui numiţi „imunitari“ (substantiv nou creat) sau „oameni care se îmbogăţesc din serviciul public“. (A. M.)

 

La puţin timp de la preluarea celui de-al cincilea mandat, responsabilul cu asigurarea sănătăţii monedei naţionale, Mugur Isărescu, apreciază că rezerva valutară s-a redus din cauza scăderii cursului valutei în care este ea depozitată. Sperăm, totuşi, că atunci când sfătuia populaţia să nu ţină toate ouăle într-un singur coş nu se gândea la vreo omletă.(M. G. C.)

 

Panou publicitar pentru un cartier rezidenţial. În colţul din dreapta sus, cu litere mari: „Aşteptări împlinite“. La mijloc, poze cu o străduţă care pare ruptă din utopiile americane cu white picket fences. În stânga jos, cu litere mult mai mici: „Imaginile sunt cu titlu de prezentare şi pot suferi modificări“. Aş suna la numărul de pe panou să întreb dacă ironia de pe diagonală e intenţio­nată. Sau să le spun că imaginile, în general, pot suferi modificări, e suficient să ai Photoshop-ul instalat. (A. N.)

 

Adunarea este o operaţie aritmetică nu tocmai simplă! Ştiţi cât îţi ia să numeri voturile a 52 de persoane? Câteva minute. Sau 150.000 de euro, căci atâta costă sistemul de vot achiziţionat de Primăria Capitalei. De ce? Degeaba, de vreme ce unii consilieri generali nu vor să-l folosească, pe motiv că dispozitivul le cere amprenta digitală. Or şti ei ceva. Cine e împotrivă, să ridice mâna! (M. D.)

 

Suntem determinaţi să afirmăm că vom putea fi de acord cu disconfortul produs de lucrările de moder­nizare/demolare lansate zilele trecute de primarul Bucureştilor dacă şi domnia sa nu va mai comite, în discursurile de retuşare a imaginii şi prezentare de scuze, atâtea dezacorduri gramaticale. (M. G. C.)

 

Cu câteva zile înaintea semifinalei pierdută de Brazilia cu 7 la 1 în faţa Germaniei, psihologul Regina Brandão a fost chemată să-i consilieze şi întărească psihic pe fotbaliştii brazilieni. Antrenorul era îngrijorat că băieţii sunt instabili emoţional, plâng prea des. Consilierea psihologică a fost eficientă şi definitivă. Acum plâng nu doar băieţii din echipă, ci şi milioanele de suporteri brazilieni. (M. V. A.)

 

Nu personajul din imagine – altfel o ghilimea în sine, chiar dacă sinistră – este motivul pentru care reproduc această captură de ecran. Nici măcar titlul melancolic al ştirii nu ar fi fost suficient. Nu înţeleg însă: de ce trimite o televiziune două microfoane acolo unde şi unul ni se pare deja prea mult? (A. M.)

 

 
 
 
 
 
 

„Dreapta e Stânga şi invers. (...) Duşmanul Dreptei nu e Victor Ponta, duşmanul Dreptei e chiar Dreapta. (...) Dreapta trebuie să se reinventeze!“ şi prin asta v-am uşurat lectura unui nou text cu multe cuvinte scris de Mihai Răzvan Ungureanu pe blogul adevarul.ro. (M. G. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.