Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

„Eşti curioasă să te întâlneşti cu vaginul sănătos? E simplu, vino la Mamaia!“ este mesajul promoţional al unei companii care vinde produse de îngrijire intimă. Nu înţeleg totuşi de ce umblă cu vulva pe plajă, se gândesc că nu o să observe nimeni diferenţa? (A. N.)

 
 
 
 
 
 
 
 

Pe un podium situat în zona restaurantelor dintr-un hipermarket bucureştean, chiar lângă ţarcul de joacă al copiilor, linia de servicii medicale a unui grup farmaceutic (ştiaţi că există şi aşa ceva?) oferă consultaţii gratuite. Adică nişte domnişoare se plimbă printre mese şi, între doi cartofi prăjiţi şi o gură de pepsi, te invită pe podium, să-ţi iei tensiunea. Bine măcar că nu oferă (încă?) tuşeuri gratuite, că am văzut că au şi o maternitate. Nu de alta, dar i-ar distrage pe copii de la joacă. (A. M.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

După ce ministerul român de externe s-a precipitat să lanseze o alertă de virus hepatitic A pe malul bulgăresc, Sofia a respins-o în grabă şi cu hotărâre. S-a creat astfel o intrigă simplistă, iar disputa s-a blocat într-o situaţie denula na nula. (M. G. C.)

 

Un studiu din Proceedings of the Royal Society B face o descoperire cu totul surprinzătoare şi găseşte dovezi ale colaborării acolo unde ne-am aştepta mai puţin. Nu, nu între politicienii români, ci între spermatozoizii unui mic rozător, Peromyscus maniculatus. Specia este una promiscuă, deci comparaţia cu politicienii români nu este deloc întâmplătoare. (A. M.)

 
 
 
 
 
 
 

Pentru bărbaţi, femeile amabile sunt mai atractive, zice un studiu american. Surprinzător însă, femeile nu îi găsesc mai dezirabili sexual pe bărbaţii amabili. Aviz amatorilor. (A. M.)

 

„Rusia a eliberat ultimul prizonier din al Doilea Război Mondial.“ Ştire publicată de site-urile B1 tv, Jurnalul Naţional şi altele din aceeaşi categorie valorică. Preluată din World News Daily Report, un site de satiră politică, ce se autodefineşte astfel: „Orice asemănare cu adevărul este pur întâmplătoare“. Apreciez totuşi faptul căjurnaliştii români n-au preluat, din aceeaşi sursă, şi titluri ca „Noi dovezi ADN arată că Hitler era, de fapt, evreu“ sau „Un produs de tip 2 în 1, muştar–pastă de dinţi, ar putea vindeca epidemia mondială de herpes“. (A. N.)

 

Un studiu din PLOS ONE dovedeşte ştiinţific că şi câinii pot fi geloşi. E drept, chiar şi aşa, încă nu s-a dovedit ştiin­ţific că vă vor putea aştepta cu tigaia în mână, lângă uşă, dacă ajungeţi târziu acasă. (A. M.)
 

În „Poiana urbană“ plantată pe asfaltul de la Universitate, unde bucureştenii au putut viziona meciurile cupei mondiale, inclusiv semifinala câştigată cu 7–1 de germani, puteţi încă poza în rolul unui jucător brazilian. Ori berea care sponsorizează poiana are simţul umorului, ori au intrat pe fir cei de la 7 Up. (A. N.)

 
 
 
 
 
 
 

Probabil că ea o să nască un pui de om, dar minte de găină s-ar putea să aibă altcineva. Ştirea l-ar face invidios până şi pe maestrul Cristoiu, cu toţi puii lui vii şi jurnalismul său quality. (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.