Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Zilele trecute, un fel de pilotină, având la bord mai mulţi miniştri, iar la proră pe însuşi ministrul Bănicioiu, a acostat la un centru de recoltare sanguină cu propuneri insistente de donaţii voluntare „în natură“. Dacă acţiunea propagandistică a fost concepută exclusiv în beneficiul sănătăţii populaţiei, suntem de acord cu aceasta. Dar dacă nu – nu.(M. G. C.)

 

„Cum influienţează comunicarea, cariera?“ Exact aşa se întreabă pe Facebook europarlamentarul Maria Grapini, care va susţine o prezentare despre arta comunicării (sic) la şcoala de vară a tineretului Partidului Conservator. Nimic nou sub soare. Se vor dezbate formele fără fond şi maniera mârşavă în care mediul online distorsionează mesajele de bună credinţă. (M. G. M.)

 

Am primit un spam intitulat „4 motive pentru care trebuie să ai propriul tău estetician“. Am căutat cu interes motivele pentru care mi-ar trebui propriul specialist în estetică, dar conţinutul mesajului nu vindea decât banale servicii de cosmetică. Pe logica estetică/cosmetică, şi scriitorii de mesaje publicitare şi-ar putea spune literaţi. (A. M.)

 

Un studiu arată că femeile au şanse mai mari de a fi mulţumite în căsnicie dacă nu au mai avut parteneri în afară de soţii lor; în schimb, fericirea bărbaţilor nu are legătură cu numărul partenerelor dinaintea căsătoriei. Asta înseamnă că femeile fac comparaţii şi ţin minte totul, spre deosebire de partenerii lor? Să ne-nţelegem, e vorba doar de americani, pentru celelalte naţii nu băgăm mâna-n foc. (M. D.)

 

 
 
 
 
Ca şi somnul raţiunii, goana după click-uri naşte monştri. (A. N.)

 

 
 
 
Când am auzit de cabinetul de stomatologie în care soţul doctoriţei cântă live, la orgă, pentru starea de bine a pacienţilor, am trecut în revistă muzicile dentiştilor mei: John Hyatt, The Beatles, genericul de la Fred şi Barney. Toate înregistrate. Ce uşurare să nu ai grija că-i răneşti omului sentimentele dacă spui „Au!“ (M. G. M.)

 

Ministrul educaţiei a estimat că, din 2018, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de trei ani. Sunt curioasă dacă până atunci se vor construi acele grădiniţe în cătunele în care acum nu există nici şcoli. Bănuiesc însă care va fi curricula la grupa mică: „Are mama o fetiţă cât un ghemotoc“ şi ţara – un ministru deştept foc! (M. D.)

 

Un studiu din PLOS ONE explică indirect de ce avem politicienii pe care-i avem: indivizii care se autoamăgesc cel mai bine au succes maxim în a-i amăgi şi pe ceilalţi. Astfel, nu oamenii cei mai competenţi sunt apreciaţi ca atare, ci aceia care îi conving pe alţii că ar fi competenţi. Adică or fi politicienii noştri hoţi, inepţi şi incompetenţi, dar măcar minciunile lor sunt convingătoare. (A. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.