Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Dezbatere în Senat pe proiectul de lege care interzice fumatul în locuri publice. Cristiana Anghel, senatoarea Antenei 3 – „În momentul în care un coleg de-al dumneavoastră, chirurg fiind, este fumător, asta este. Fumează omul. Are şi el un defect. Nu bea, nu umblă după femei, fumează. Atât“. Un coleg senator răspunde din sală: „Să umbli după femei e un defect?“ (M. V. A.)

 

Mai-marii sănătăţii au găsit soluţia pentru a creşte veniturile medicilor din spitale: îi vor pune pe aceştia să muncească peste program şi îi vor plăti cu banii pacienţilor. Nu era o maşină, ci o bicicletă. Şi nu s-a dat, ci s-a luat. (A. M.)

 

Se pare că ne pasc noi creşteri de impozite la maşini. Calculul e simplu: se înmulţeşte fiecare grupă de 200 cmc cu o anumită sumă. Nu e cam prea simplu pentru un popor obişnuit cu ’nşpe mii de calcule gen scărpinatul cu mâna stângă la urechea dreaptă? Dacă tot gândesc guvernanţii noştri că ar mai fi zone neexploatate de unde pot stoarce bani, le mai dau un pont: să ia în calcul şi greutatea celui de la volan. Eşti mai gras? Plăteşti mai mult. (D. D. M.)

 

Unul din patronii unui important lanţ de clinici şi spitale private vorbeşte cu mândrie despre trustul pe care îl conduce: „Avem 4,5 milioane de clienţi unici“. Probabil că aici intervine diferenţa dintre o afacere şi un sistem de sănătate: clientul are întotdeauna dreptate, pe când pacientul se mai poate înşela din când în când. (A. M.)

 

Şoc. Şoc. Şoc. O ghilimea-şoc. „Iei Ibuprofen, Ketonal sau Ranitidină? Anunţul şoc făcut de autorităţi“ e titlul unei ştiri pe care o citesc pe site-ul Realitatea TV. Oare ce se întâmplă? S-o fi aflat că au ceva efecte adverse serioase, pe termen lung? Va fi limitat consumul? Ce zice ANM? Dar Ministerul? Ştirea citează, de fapt, un comunicat al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România. Care reia acelaşi punct de vedere bine cunoscut al producătorilor de generice cu privire la taxa de clawback. Nu e nici anunţ, nici nou, nici emis de vreo autoritate. Ca şi ghilimeaua asta. Şoc. (A. N.)

 

Gabriela Creţu, senator PSD: – „Au vorbit ca şi cum a fuma ar fi un drept. Stimaţi colegi, a fuma este o dependenţă, unii ar spune chiar un viciu. Pot să accept chiar că este o plăcere, dar există plăceri mult mai intense pentru care, sper, nu vă veţi lupta să le facem în public“. (M. V. A.)

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.