Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Întreprinzătorul român

Viața Medicală
Dr. Virgil RĂZEŞU joi, 18 aprilie 2013

Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia. Şi nu sunt sigur în legătură cu primul. (Einstein)

 

   Nu, sunt departe de a mă numi microbist sau fan al vreunei echipe de fot­bal. Dar, ca orice muritor interesat de ceea ce se petrece pe lume, mai sub nasul nostru sau mai departe, iau în seamă unele evenimente. În timpul ultimei Cupe Mondiale de Fotbal, mai priveam şi eu la câte o partidă. Mă bucuram de echipele care voiau şi ştiau să joace balonul, mă amuzam de unele cu ştaif, cărora cu greu le ajungeai la vârful... bocancului, dar se împiedicau de câte o buturugă mică, spre deliciul unora şi amărăciunea altora. Dar aşa e lumea şi balonul rotund!
   Cât despre ai noştri?! În afară de fiţe, ifose şi plictis, nu numai că nu ne-au oferit nimic, dar uitau de bunul-simţ şi îi blamau pe cei care au pus osul: „Ia mai slăbeşte-mă, dom’le, ce atâta zarvă cu generaţia de aur?! Ce mare brânză a făcut?“.
   Într-o seară, tocmai când echipa Franţei se dădea în stambă, ce-mi veni prin minte? Ia să văd dacă nu ne-am alege şi noi cu ceva de pe urma actualei dispute. Dacă n-am avut noroc, poate mai schimbăm ceva din monotonia sloganurilor pline de grosolănii şi mizerii de pe stadioane. Ia să testez eu lumea fanilor microbişti! Zis şi făcut, am ticluit un anunţ de mică publicitate şi i-am dat drumul către ziarele din patru zări, fără să gândesc la efecte.
VUVUZELE originale, producţie Sud-Africa, VÂND.
Ambalaj original, garantat.
7 euro bucata sau 50 euro pachetul de 8 buc.
Numai în limita stocului existent.
Adresaţi comenzile dv. la O.P. nr. ...C.P. ...
   Ei bine, n-au trecut câteva zile de la lansarea anunţului, că am şi intrat într-un iureş cumplit. M-au sunat de la poştă să-mi spună că s-a umplut căsuţa poştală, nu mai prididesc cu sacii cu corespondenţă pe adresa mea şi le-am dat activitatea peste cap.
   Am ridicat întreaga corespondenţă. Treabă complicată, am cerut ajutor unor prieteni, să ies din impas. Am desfăcut zeci şi zeci de plicuri, suficient ca să mă lămuresc. Ce să spun?! Eram potopit de mii de comenzi. Cererile de livrare cu bucata erau şi nu prea, abundau cele cu pachetul şi containerul. Unii îmi propuneau să-mi cumpere licenţa de import, alţii contractul de distribuţie, eram tentat cu o călătorie direct la sursă sau întrebat dacă nu deschidem o filială locală sau o fabrică pentru toată UE, şi aşa mai departe.
   Când doritorii de vuvuzele mi-au dibuit telefoanele şi adresa... să te ţii! Nu puteam face faţă avalanşei de solicitări. Subterfu­giul că stocul s-a epuizat era fragil, mă temeam că voi fi agresat pentru neonorare de comenzi sau livrări preferenţiale. Eram urmărit, doar-doar se va descoperi depozitul. Nu era glumă! M-am baricadat în casă, am scos siguranţele de la tabloul electric, n-am răspuns la telefon, am răspândit zvonul că am plecat şi câte altele. Şi până la urmă... chiar am plecat pentru o bucată de vreme la nişte rude în Italia.
   Proastă inspiraţie! Nici măcar nu ştiu cum arată ori cum sună vuvuzelele de aproape. Le-am auzit doar zgomotul asurzitor pe care îl făceau pe stadioanele Cupei Mondiale. Când m-am întors, lucrurile se potoliseră. Pe la meciurile noastre se auzea – rar – câte o drăcie de vuvuzea. Prostul management între­rupsese drumul glorios al vuvuzelelor către stadioanele noastre şi spulberase oportunitatea unei îmbogăţiri sigure.
   Capitalismul autohton ne-a învăţat cu riscurile şi beneficiile şi nimeni n-ar putea spune că românul nostru nu este întreprinzător şi sensibil la progres! Poate că la viitoarea Cupă Mondială...

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.