Newsflash

Jungla din oraș

de Dr. Radu GOLOGAN - sept. 29 2017
Jungla din oraș
     Cu o existență atestată documentar de aproximativ 3.000 de ani, grădinile zoologice fac astăzi parte din peisajul citadin în numeroase locuri din lume. Inițial, acestea se aflau pe lângă curțile imperiale și regale, reprezentând atât un mijloc de distracție, cât și un simbol al puterii. Apoi, de la începutul secolului al XIX-lea, acestea au devenit accesibile unui public tot mai larg.
Aproximativ 5.000 de parcuri zoologice sunt înregistrate numai în Europa, acestea funcționând pe baza unor legislații și regulamente emise de foruri naționale și internaționale. Ele constituie adevărate atracții pentru localnici și turiști, în special copii. Se spune că ar avea un efect liniștitor asupra adulților și unul stimulant pentru copii, având și un demonstrat efect educativ.
În ultimele decade s-au amenajat arealuri întinse – parcuri zoologice – care permit animalelor sălbatice să viețuiască în condiții cât mai apropiate de mediul lor natural, asemănătoare celor din rezervații sau parcuri naționale. Au fost eliminate cuștile, au fost inițiate programe de reproducere și de protejare a animalelor periclitate, de asistență medicală, oferind totodată, prin diverse facilități, o experiență mai personală și interactivă vizitatorilor. Un astfel de parc zoologic se află în orașul Orlando, din Florida (SUA), unde am surprins câteva imagini.

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor și simpatizanților ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor.
Cei interesați de această artă și de activitatea Clubului ne pot contacta la
arfomed@viata-medicala.ro

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe