Newsflash

Jurnal de vacanţă

de Dr. Cristina BELDESCU - apr. 12 2013
Jurnal de vacanţă
   Îmi place fotografia de vacanţă. Am adoptat fotografia ca hobby, o evadare din cotidian, din greutăţile zilnice ale muncii de medic de familie din Capitala ţării. Un început timid, dar încununat destul de repede de câteva concursuri de fotografie câştigate. Poate că tocmai aceste concursuri m-au îndreptat ulterior spre fotografia de călătorie, de vacanţă. Poţi găsi teme şi dacă ieşi în parc, la o plimbare, mai ales acum, când natura revine la viaţă, dar când ai o ţară atât de mare, cum este România!
   Călătorie în timp. Într-o minivacanţă de o zi, poţi da o fugă până la Câmpina, să vizitezi Castelul Iulia Hasdeu, construit de Bogdan Petriceicu-Hasdeu pentru comemorarea fiicei răpuse de tuberculoză la nici 19 ani.
   Râpa Roşie. O destinaţie deosebită o pot constitui două judeţe ale Transilvaniei: Alba şi Hunedoara. În Alba, trebuie să vă opriţi la rezervaţia naturală Râpa Roşie, la doar 4 km de oraşul Sebeş. Vizibilă de la mare distanţă, Râpa Roşie se întinde pe o lungime de 800 de metri şi are o înălţime ce variază între 50 şi 125 m. Un perete imens, aproape vertical, cu aspectul unei orgi uriaşe, lasă impresia unui monument ancestral ruinat. Ciudatele coloane şi piramide etajate, separate de ravene, formează un microrelief pe care geografii îl numesc badlands (pământuri rele). Termenul, de origine engleză, a fost folosit pentru prima dată în Dakota de Sud (SUA), unde acest relief este bine dezvoltat.
   Mănăstirea Prislop este situată în apropierea satului Silvaşu de Sus, din judeţul Hunedoara. De aproape şapte secole, ea este unul din cele mai importante aşezăminte religioase ortodoxe din Transilvania. Mormântul părintelui Arsenie Boca de la mănăstirea Prislop constituie şi azi un loc de pelerinaj pentru sute de creştini din ţară, care l-au cunoscut şi în conştiinţa cărora părintele a rămas ca un om cu viaţă sfântă. El a sculptat personal catapeteasma şi a executat mai multe lucrări de renovare a bisericii şi a celorlalte clădiri, fapt pentru care este considerat astăzi al treilea ctitor al mănăstirii. Mormântul său se află în cimitirul lăcaşului monahal.

 

 

Toţi cei care urmăresc această rubrică, iubitori ai artei fotografice, sunt invitaţi vineri, 12 aprilie 2013, ora 18.30, la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Suţu), să ne cunoatem, să schimbăm impresii despre pasiunea comună şi să ne bucurăm împreună de vernisajul expoziţiei de primăvară a Clubului de Artă Fotografică al Medicilor – ARFOMED. Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri în club, vă invităm să ne contactaţi la: club.arfomed@yahoo.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe