Newsflash

Lista spitalelor acreditate

de Alexandru NEAGU - mai 16 2016
Lista spitalelor acreditate
  Managerii spitalelor din subordinea Ministerului Transporturilor. Prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 206 din 21 martie 2016, publicat în Monitorul Oficial nr. 289 din 15 aprilie 2016, au fost aprobate normele privind regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică la spitalele publice din subordinea Ministerului Transporturilor.
În esență, ocuparea funcției de manager din spitalele publice aflate în rețeaua proprie a Ministerului Transporturilor se face prin concurs, la care pot participa persoane fizice care întrunesc cumulativ anumite condiții. Pentru început, participanții trebuie să fie absolvenți de învățământ universitar de lungă durată cu diplomă de licență sau echivalentă. Apoi ei trebuie să fie și absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului sănătății, sau absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic, juridic ori administrativ, organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată, potrivit legii. Pentru spitalele clinice în care se desfășoară și activitate de învățământ și cercetare științifică medicală, managerul trebuie să fie cadru universitar sau medic primar și să fie absolvent al unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului sănătății. Participanții trebuie să aibă cel puțin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii. De asemenea, ei trebuie să nu fie condamnați penal sau în curs de urmărire penală, să fie apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) și să nu aibă vârsta de pensionare, conform legii.
Concursul pentru ocuparea acestor funcții se organizează de consiliul de administrație al spitalului public respectiv și se desfășoară la sediul spitalului sau la sediul Ministerului Transporturilor. Consiliul de administrație al spitalului numește, prin hotărâre, comisia de concurs și comisia de soluționare a contestațiilor cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii concursului.
Desfășurarea concursului va fi în două etape, prima etapă fiind eliminatorie și vizând verificarea îndeplinirii condițiilor stabilite în publicația de concurs. A doua etapă, cea de susținere a probelor de evaluare, cuprinde: proba scrisă (un test-grilă de verificare a cunoștințelor), proba de susținere a proiectului de management și interviul de selecție.
Recomandăm tuturor persoanelor interesate lecturarea integrală a acestui act normativ și, de asemenea, urmărirea săptămânalului „Viața medicală“, deoarece Consiliul de administrație al fiecărui spital publică în acest ziar, pe site-ul spitalului sau pe site-ul Ministerului Transporturilor, după caz, anunțul de concurs, cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii acestuia.
     Spitale acreditate. În Monitorul Oficial nr. 298 din 19 aprilie 2016 a fost publicat Ordinul președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, nr. 218 din 14 aprilie 2016, pentru aprobarea Listei unităților sanitare cu paturi acreditate în data de 5 aprilie 2016. Menționăm că este vorba despre 43 de spitale de pe cuprinsul întregii țări, spațiul și condițiile oferite de această rubrică nepermițându-ne publicarea acestei liste.
     Regulamente în spitalele de psihiatrie. Semnalăm cititorilor noștri adoptarea și publicarea în Monitorul Oficial al României a mai multor regulamente de organizare și funcționare a unor spitale de psihiatrie și instituții de profil. Prin Ordinul ministrului sănătății nr. 419 din 1 aprilie 2016, publicat în Monitorul Oficial nr. 298 din 19 aprilie 2016, a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare al Sanatoriului de Nevroze Predeal. Prin Ordinul ministrului sănătății nr. 409 din 30 martie 2016, publicat în Monitorul Oficial nr. 299 din 19 aprilie 2016 a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare al Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Prin Ordinul ministrului sănătății nr. 448 din 11 aprilie 2016, publicat în Monitorul Oficial nr. 332 din 29 aprilie 2016 a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe