Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Misterul ferestrelor

Viața Medicală
Dr. Raluca BULEA vineri, 16 ianuarie 2015
   Când iarna îşi intră în drepturi, când ninge şi zăpada aşternută face ca totul să devină frumos sau de-a dreptul spectaculos, când viscolul te împiedică să vezi cealaltă parte a străzii, cel mai bine te poţi bucura de toate acestea din spatele ferestrei unei camere încălzite.
   În anotimpuri mai prietenoase însă, când gerul nu ne obligă să ne adăpostim repede în case, ferestrele pot deveni subiect de admiraţie, cercetare, exuberanţă artistică. Spărtura din zid care a fost la începuturi o necesitate, doar pentru a lăsa lumina să pătrundă în interior, a devenit cu trecerea vremii un alt loc în care arhitectura şi tradiţia şi-au spus cuvântul.
   Dincolo de aspectul estetic, ferestrele mai au ceva atrăgător: viaţa care se desfăşoară îndărătul lor. Sunt ferestre deschise, care se dezvăluie cu bucurie trecătorului, lăsându-l, într-o oarecare măsură, să fie părtaş la ceea ce se petrece înăuntru. Totodată sunt şi altele închise, care nu fac decât să reflecte alte şi alte exterioare, păstrând pentru sine viaţa interioară. Sunt ferestre vii, care freamătă de energia florilor ce le străjuiesc, după cum sunt şi ferestre bătrâne, muribunde, care nu mai pot decât să fie mărturia altor epoci, mai fericite pentru ele, dar care, chiar şi aşa, te fac să te opreşti din drum pentru o clipă, cât să le fixezi într-o fotografie care, cine ştie, poate că le va supravieţui.

 
 
 
 
 
 
 
 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor şi simpatizanţilor ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesaţi de această artă şi de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.