Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  PROIECTE

Neurofiziologie electrodiagnostică prin proceduri standardizate

Viața Medicală
Dr. Bogdan FLOREA vineri, 20 mai 2011

   În neurofiziologie, explorările necesită rigoare matematică, ajungându-se practic la proceduri standardizate de pregătire a pacientului, înregistrare sau activare. Societatea de Neurofiziologie Electrodiagnostică din România (ASNER) a înţeles importanţa acestor doi paşi independenţi pentru a obţine un beneficiu real prin examinarea neurofiziologică: primul, cel tehnic, de înregistrare, efectuare propriu-zisă, şi al doilea, de interpretare corectă şi completă a rezultatelor. (...)

   În neurofiziologie, explorările necesită rigoare matematică, ajungându-se practic la proceduri standardizate de pregătire a pacientului, înregistrare sau activare. Societatea de Neurofiziologie Electrodiagnostică din România (ASNER) a înţeles importanţa acestor doi paşi independenţi pentru a obţine un beneficiu real prin examinarea neurofiziologică: primul, cel tehnic, de înregistrare, efectuare propriu-zisă, şi al doilea, de interpretare corectă şi completă a rezultatelor.
   În multe ţări europene, tehnicienii sunt certificaţi în neurofiziologie – ca profesie de sine stătătoare – asistenţi medicali cu supraspecializare de unul-trei ani în acest domeniu. ASNER recunoaşte importanţa tehnicianului EEG şi, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, susţine organizarea, anul acesta, a două cursuri de pregătire şi perfecţionare a asistenţilor medicali din departamente EEG sau cabinete de neurologie, la Bucureşti şi la Cluj-Napoca.
   În zilele de 18 şi 19 mai 2011, peste 30 de participanţi din zona de sud a ţării şi din Bucureşti au participat la prima ediţie a cursului, care a cuprins, pe lângă prezentările teoretice, şi demonstraţii practice. Cursul a furnizat noţiuni utile pentru înţelegerea fenomenelor biofizice şi a avut ca scop principal formarea deprinderilor necesare înregistrării optime a EEG şi video-EEG, neuromonitorizării în secţiile de terapie intensivă şi utilizării aplicaţiilor de analiză a datelor.
   Cel de-al doilea curs pentru tehnicieni EEG va fi organizat de ASNER la Cluj-Napoca, pentru asistenţii medicali din zona de nord a ţării, în luna octombrie a acestui an.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC