Mult disputatele măsuri de reorganizare a sistemului spitalicesc românesc au la bază un întreg pachet legislativ ce a fost publicat în Monitorul Oficial al României la sfârşitul lunii martie 2011, parte din ele fiind deja anunţate în „Viaţa medicală“. (...)
  
"> Norme la pachet - Viața Medicală
Newsflash

Norme la pachet

de Alexandru NEAGU - apr. 15 2011
Norme la pachet

   Mult disputatele măsuri de reorganizare a sistemului spitalicesc românesc au la bază un întreg pachet legislativ ce a fost publicat în Monitorul Oficial al României la sfârşitul lunii martie 2011, parte din ele fiind deja anunţate în „Viaţa medicală“. (...)
  

   Mult disputatele măsuri de reorganizare a sistemului spitalicesc românesc au la bază un întreg pachet legislativ ce a fost publicat în Monitorul Oficial al României la sfârşitul lunii martie 2011, parte din ele fiind deja anunţate în „Viaţa medicală“
   Menţionăm în completare şi alte acte normative incidente. A.Strategia naţională de raţionalizare a spitalelor. La 31 martie 2011 a fost publicată, în Monitorul Oficial nr. 223, HG nr. 303/23.03.2011 pentru aprobarea Strategiei naţionale de raţionalizare a spitalelor. Prin aceeaşi hotarâre a fost aprobat şi „Planul de acţiuni şi instituţii responsabile pentru implementarea Strategiei“, desemnându-se Ministerul Sănătăţii ca instituţie responsabilă pentru coordonarea implementării respectivei strategii. Obiectivele generale şi specifice ale Strategiei naţionale de raţionalizare a spitalelor au fost regrupate în două mari capitole. Raţionalizarea spitalelor are ca obiective generale „crearea unui sector al serviciilor spitaliceşti performant prin reorganizarea, descentralizarea şi informatizarea spitalelor“ şi „asigurarea unei finanţări sustenabile şi eficient utilizate prin remodelarea finanţării spitalelor“. În acest sens, sunt definite ca specificitate: • reorganizarea şi eficientizarea spitalelor • descentralizarea spitalelor şi a managementului acestora • adoptarea unui sistem clar de clasificare, elaborarea Planului naţional general privind spitalele şi acreditarea spitalelor • informatizarea sistemului • modificarea finanţării spitalelor prin sistemul asigurărilor de sănătate. În privinţa priorităţilor strategice complementare, obiectivele vizează: • remodelarea cererii de servicii medicale prin raţionalizarea cererii de servicii spitaliceşti şi dezvoltarea şi îmbunătăţirea calitativă a asistenţei medicale primare şi ambulatorii • eficientizarea organizatorică şi funcţională a sistemului de asigurări de sănătate prin atragerea finanţărilor private în asigurările de sănătate • elaborarea şi implementarea unei strategii coordonate de resurse umane în domeniul medical prin introducerea planificării moderne a resurselor umane din domeniul sanitar şi a practicilor moderne de management al resurselor umane. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe