Constantin C. Iliescu a fost nu doar primul profesor de Cardiologie din România, ci şi un adevărat vizionar, lui datorându-i-se înfiinţarea, în 1945, a primei unităţi medicale moderne ASCAR, ce asocia spitalul cu ambulatoriul, cu un accent deosebit pe prevenţia bolilor cardiace, pe lângă tratamentul propriu-zis. Luni, 15 noiembrie a.c., în curtea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare (ce-i poartă, de altfel, numele), la iniţiativa elevului său, dl prof. dr. Eduard Apetrei a fost dezvelit bustul profesorului C. C. Iliescu, în semn de recunoştinţă şi, de ce nu, ca exemplu pentru generaţiile ce vor urma. (...) "> Omagiu adus maeştrilor - Viața Medicală
Newsflash

Omagiu adus maeştrilor

de Dr. Mihail MIHAILIDE - nov. 19 2010
Omagiu adus maeştrilor

    Constantin C. Iliescu a fost nu doar primul profesor de Cardiologie din România, ci şi un adevărat vizionar, lui datorându-i-se înfiinţarea, în 1945, a primei unităţi medicale moderne ASCAR, ce asocia spitalul cu ambulatoriul, cu un accent deosebit pe prevenţia bolilor cardiace, pe lângă tratamentul propriu-zis. Luni, 15 noiembrie a.c., în curtea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare (ce-i poartă, de altfel, numele), la iniţiativa elevului său, dl prof. dr. Eduard Apetrei a fost dezvelit bustul profesorului C. C. Iliescu, în semn de recunoştinţă şi, de ce nu, ca exemplu pentru generaţiile ce vor urma. (...)
 

    Luni, 15 noiembrie a.c., la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C. C. Iliescu“ din Bucureşti, a avut loc un moment deopotrivă emoţionant şi încărcat de semnificaţii. În spiritul jurământului hipocratic, în semn de pioasă amintire şi de recunoştinţă a urmaşilor, s-a desfăşurat ceremonia dezvelirii bustului în bronz al profesorului C. C. Iliescu, întemeietorul Cardiologiei moderne româneşti. Monumentul a fost amplasat în faţa clădirii Spitalului Fundeni, care adăposteşte, printre alte clinici, şi Institutul ce poartă numele marelui înaintaş.
   Iniţiativa aparţine dlui prof. dr. Eduard Apetrei, care a reuşit să ducă la bun sfârşit acest proiect omagial, dar şi urbanistic, cu sprijinul dlui prof. dr. Cezar Macarie, managerul Institutului. Realizarea artistică de excepţie e semnată de tânărul sculptor Adrian Ilfoveanu.
   În faţa participanţilor la eveniment, între care nu puţini medici tineri, au rostit alocuţiuni dnii prof. dr. Cezar Macarie, prof. dr. Eduard Apetrei, prof. dr. C. Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, dna prof. dr. Carmen Ginghină, dl Răzvan Bâznoşanu, nepot, şi dna prof. Cristina Parotă, nepoată a profesorului Iliescu. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe