Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Oportunităţi pentru examene şi concursuri

Viața Medicală
Alexandru NEAGU vineri, 7 septembrie 2012
   Ocuparea posturilor vacantate după data de 1 ianuarie 2012. Prin Hotărârea Guvernului nr. 849 din 7 august 2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 593 din 20 august 2012, s-a reglementat ocuparea posturilor vacantate după data de 1 ianuarie 2012 de personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar şi personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unităţile din sistemul sanitar. S-a permis, astfel, organizarea concursurilor sau examenelor necesare acoperirii posturilor vacantate după data de 1 ianuarie 2012 de personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar şi personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unităţile din sistemul sanitar, dar numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget.
   Aceste reglementări se aplică unităţilor din reţeaua Ministerului Sănătăţii, indiferent de sursa de finanţare, ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, unităţilor sanitare al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale, unităţilor sanitare din subordinea Academiei Române, Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi structurilor teritoriale de expertiză medicală a capacităţii de muncă.
   Ordonatorul de credite, cu aprobarea ordonatorului principal de credite, va nominaliza posturile pe categorii profesionale, în vederea ocupării prin concurs sau examen.
   Drepturi pentru profesori şi conferenţiari universitari. În Monitorul Oficial nr. 600 din 21 august 2012, a fost publicat Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.310 din 20 august 2012 pentru recunoaşterea dreptului cadrelor didactice care deţin titlul de profesor universitar/conferenţiar universitar de a participa la concursurile organizate în vederea ocupării unor posturi în învăţământul superior.
   Acest act normativ are în vedere înlăturarea neclarităţilor şi eventualelor contradicţii în sistemul de învăţământ, inclusiv cel medical, între drepturile dobândite de cadrele didactice – profesori universitari, respectiv conferenţiari universitari – prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, în temeiul legislaţiei anterioare intrării în vigoare a Legii nr. 1/2011, titluri care nu au fost retrase şi pentru care această lege nu dispune retragerea sau modificarea condiţiilor de exercitare, şi cei care au dobândit aceste titluri în baza noii legislaţii.
   Astfel, cadrele didactice care au dobândit titlul de profesor universitar conform reglemen­tărilor legale anterioare intrării în vigoare a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 au dreptul să participe la concursurile pentru ocuparea unui post de profesor universitar, nefiindu-le necesar atestatul de abilitare sau deţinerea dreptului de a conduce doctorate obţinut înaintea intrării în vigoare a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. Aceste dispoziţii se aplică şi cadrelor didactice care au dobândit titlul de conferenţiar universitar, pentru ocuparea unui post didactic de confe­renţiar universitar.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.