Newsflash

Ornamente chirurgicale

de - mai 6 2016
Ornamente chirurgicale

     Un domeniu al istoriei medicinii asupra căruia memorialistica aduce informații prețioase îl constituie practica chirurgiei. Cum știm, înaintea asepsiei, intervențiile chirurgicale erau însoțite de mari riscuri pentru pacient și tocmai din această cauză în 1840 chirurgia era puțin practicată, după cum mărturisește Nicolae Kretzulescu: „Chirurgia pe atunci era în București în starea în care se află încă astăzi în multe părți ale Orientului; ideea de știință chirurgicală nu se pomenea; instrumentele de chirurgie se vedeau în dulapurile spitalelor, figurau mai mult ca ornamente și rugineau acolo fără a se întrebuința cineva de dânsele“ (1895).

 
 
 

Fragment reprodus din volumul „România Medicilor“, publicat de editura Humanitas. Constantin Bărbulescu, autorul lucrării, predă la Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității „Babeș-Bolyai“ Cluj-Napoca.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe