Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Pentru ea

Viața Medicală
Andreea NICULAE luni, 16 mai 2016
     Pare o tură banală, afară doar plouă, sufăr de spleen și n-am ciocolată. Merg la caz și mă enervez că nu găsesc adresa, că la numărul acela de stradă e alt bloc și dispeceratul îmi spune „domnul zice să vă descurcați, că el a dat adresa exactă și că el nu poate ajunge la ușă, că este singur pe sufletul lui“. Tresar la această exprimare. Mai mult bazându‑ne pe intuiție, am reușit să găsim blocul și să ajungem la pacient. L-am găsit în pat și la prima vedere am crezut că e accident vascular, așa de bine semăna. Cu dizartrie, deficit motor etc. Văd pe măsuță insulina și mă apuc să-i măsor glicemia. 60 mg/dl, în condițiile în care glicemia asta îmi dă și mie transpirații (omul insulinonecesitant de douăzeci de ani, stătea pe 300). Mă apuc să îi corectez glicemia și se face lumină. Și în mintea lui, și într-a mea.
     Așteptând să se echilibreze, am timp să îmi rotesc privirea prin cameră. O multitudine de hârtii cu foarte-foarte multe puncte negre care marchează diferite țări. Aflu că omul a fost marinar, că a călătorit enorm, că a locuit 12 ani în Australia! Australia? Ce vis!
     – Și de ce sunteți aici, domnule?
     – Pentru ea.
     – Pentru cine?
     – Uite, donʼșoară, pentru ea! Și-mi arată cu mâna un tablou întors cu spatele.
     – Pot să mă uit?
     – Da. Vă rog.
     Îl întorc cu fața și dincolo de ramă mă privește o femeie tânără, de o frumusețe uimitoare. Rămân mută. Pacientul repetă: „Pentru ea“ și îi dau lacrimile. Renunț să mai întreb ceva. Dar îmi aduc aminte de ce ne comunicase dispecera pe stație: „a spus că este singur pe sufletul lui“.
     Mai măsor o glicemie, mă roagă să îi aduc de la bucătărie pâine și ceva să mănânce, îmi semnează că nu vrea la spital. Dar în minte nu îmi rămâne decât „Pentru ea“. Și „nimic nu e întâmplător, domnișoară. Orice ai face în viață, ce e scris să se întâmple se va întâmpla“.
    Plec tulburată, dar mai plină sufletește. Spleenul rămâne.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.