Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Planul roşu, UE şi monitorizarea terapiilor oncologice

Viața Medicală
Alexandru NEAGU vineri, 19 noiembrie 2010

   Planul roşu de intervenţie. La 15 septembrie 2010, prin publicarea în Monitorul Oficial nr. 643/2010 a Ordinului comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului administraţiei şi internelor nr. 1.168/203/7.09.2010, s-a aprobat structura-cadru a planului roşu de intervenţie, având drept scop direct ca, prin adoptarea unor astfel de documente la nivelul fiecărei unităţi vizate, să se asigure un răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective sau calamităţi, cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, cu potenţial sau având ca rezultat victime multiple. (...)

O a doua finalitate a acestor norme este stabilirea de reguli şi măsuri în vederea mobilizării unor resurse suplimentare din judeţe sau din municipiul Bucureşti, în situaţia depăşirii capacităţii locale de intervenţie medicală. La elaborarea fiecărui plan în parte participă medicul-şef al serviciului mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD), directorul medical al serviciului de ambulanţă, un reprezentant al prefectului şi reprezentanţii locali ai instituţiilor de sprijin (Poliţie, Jandarmerie, Poliţia de frontieră etc.), planul roşu de intervenţie urmând a fi testat periodic, prin exerciţii comune planificate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. (...)
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.