Newsflash

Primăvara bătrânului Cişmigiu

de Dr. Maria DRAGOTĂ - iun. 20 2014
Primăvara bătrânului Cişmigiu
     Cea mai veche grădină publică din Capitală a fost inaugurată oficial în urmă cu 160 de ani. Da, atât are bătrânul Cişmigiu... Iar frumuseţea sa cheamă, indiferent de anotimp, bucureşteni de toate vârstele, care nu contenesc să descopere aici motive de relaxare şi bucurie. O plimbare cu barca pe lac – iarna, transformat în patinoar –, şotron sau desene pe asfaltul aleilor, întâlnirea cu raţele, care acum îşi antrenează cârdul de boboci, concertul fanfarei în chioşc, o partidă de şah, fitness şi alergare, ori doar odihna sau lectura pe o bancă, în acompaniament de triluri... Şi mereu lecţii de botanică, citind informaţiile de pe panourile ce însoţesc speciile rare. Sunt copaci şi arbuşti, precum platanii, pinii roşii japonezi, magnoliile roz, molizii roşii, care au fost plantaţi în premieră în România, de grădi­narul peisagist Wilhelm Mayer, directorul grădinilor imperiale din Viena, adus la Bucureşti de domnitorul Gheorghe Bibescu, în 1847, pentru amenajarea parcului.   O oază de aer curat şi linişte în chiar inima oraşului, pe care merită s-o vizitaţi când sunteţi dornici să ieşiţi din iureşul vieţii. Veţi simţi pulsul deloc grăbit al bătrânei doamne dichisite elegant de-un vienez după moda englezească de-acum un veac şi jumătate, care printr-o magie doar de ea ştiută reuşeşte să ţină pasul cu actualitatea. Şi să ne înveţe cum să trăim o tinereţe fără bătrâneţe.
 
 
 
 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor şi simpatizanţilor ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesaţi de această artă şi de activitatea Clubului ne pot contacta la club.arfomed@yahoo.com 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe