Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Provocările salvatorului

Viața Medicală
Andreea NICULAE marţi, 14 iunie 2016
Cred că o sută de ani dacă vor mai trece, nu vor înceta să mă uimească efectele și reacțiile pe care munca de la Salvare le are asupra mea. Această muncă m-a provocat ca nimic altceva în viață. Toate granițele pe care le-am atins, aici le-am atins. Mi-am atins limite pe care nu mi le cunoșteam: de la strâmbatul din nas, de la început, că „vai ce urât miroase“, înjurăturile strașnice pe care le aud, casele (impropriu numite case) în care am intrat, mizeria, boala aflată la ea acasă, în cea mai mare „splendoare“ a ei, gândacii care țopăie peste picioarele tale și puricii cu care uneori mai pleci acasă, până la puterea și „gheața“ care te cuprind când ești nevoit să spui „ne pare rău, a murit“ și să te uiți în ochii oamenilor acelora.
De la puterea pe care o simți (habar n-am cum, căci nici nu știi că o ai) când te lupți cu moartea și simți în spinare ochi care te ard, ochii celor din familie sau presiunea străzii, a celor de pe margine, care strigă „haideți, plecați odată cu el la spital, nu vedeți că moare!“, când numai tu știi că tocmai asta faci, încerci să faci totul ca să nu moară. Să găsești resurse în tine să urci și să cobori, în funcție de cum e omul din fața ta, să știi că de felul în care abordezi situația depinde evoluția lui, a bolii lui și cred că încrederea pe care reușești să o obții face „toți banii“.
Toate, până la fericirea unei vieți salvate, până la mulțumirea și recunoștința din ochii pacienților, până la „Mulțumesc, domnișoară!“ sau „Bravo, fetițo!“.
Toate astea înseamnă viață, înseamnă viața mea, pe care nu aș schimba-o, pentru că știu că acesta este rostul meu. Azi, am înțeles, din nou.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.