Newsflash

Provocările salvatorului

de Andreea NICULAE - iun. 14 2016
Provocările salvatorului
Cred că o sută de ani dacă vor mai trece, nu vor înceta să mă uimească efectele și reacțiile pe care munca de la Salvare le are asupra mea. Această muncă m-a provocat ca nimic altceva în viață. Toate granițele pe care le-am atins, aici le-am atins. Mi-am atins limite pe care nu mi le cunoșteam: de la strâmbatul din nas, de la început, că „vai ce urât miroase“, înjurăturile strașnice pe care le aud, casele (impropriu numite case) în care am intrat, mizeria, boala aflată la ea acasă, în cea mai mare „splendoare“ a ei, gândacii care țopăie peste picioarele tale și puricii cu care uneori mai pleci acasă, până la puterea și „gheața“ care te cuprind când ești nevoit să spui „ne pare rău, a murit“ și să te uiți în ochii oamenilor acelora.
De la puterea pe care o simți (habar n-am cum, căci nici nu știi că o ai) când te lupți cu moartea și simți în spinare ochi care te ard, ochii celor din familie sau presiunea străzii, a celor de pe margine, care strigă „haideți, plecați odată cu el la spital, nu vedeți că moare!“, când numai tu știi că tocmai asta faci, încerci să faci totul ca să nu moară. Să găsești resurse în tine să urci și să cobori, în funcție de cum e omul din fața ta, să știi că de felul în care abordezi situația depinde evoluția lui, a bolii lui și cred că încrederea pe care reușești să o obții face „toți banii“.
Toate, până la fericirea unei vieți salvate, până la mulțumirea și recunoștința din ochii pacienților, până la „Mulțumesc, domnișoară!“ sau „Bravo, fetițo!“.
Toate astea înseamnă viață, înseamnă viața mea, pe care nu aș schimba-o, pentru că știu că acesta este rostul meu. Azi, am înțeles, din nou.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe