Newsflash

Regulament şi desfiinţare

de Alexandru NEAGU - ian. 30 2014
Regulament şi desfiinţare
   Direcţia medicală din MAI. Prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 176 din 13 decembrie 2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 24 din 13 ianuarie 2014, a fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Direcţiei medicale (DM) a MAI. Aceasta este unitatea centrală a ministerului, fără personalitate juridică, ce asigură organizarea, coordonarea, îndrumarea şi controlul activităţii medico-sanitare umane şi veterinare în unităţile MAI, în scopul asigurării sănătăţii, menţinerii capacităţii de efort a efectivelor, creşterii calităţii serviciilor medicale şi de recuperare medicală a personalului. Direcţia este finanţată integral de la bugetul de stat şi este coordonată de persoana din conducerea MAI desemnată în acest sens.
   Structura organizatorică a DM cuprinde: conducerea (director şi doi directori adjuncţi); compartimentul juridic; compartimentul metodologie, analiză şi sinteză; comisia centrală de expertiză medico-militară a MAI; serviciul asistenţă medicală, farmaceutic, programe şi statistică medicală; serviciul sănătate publică, medicina muncii, monitorizare control factori de risc şi sanitar-veterinar; compartimentul planificare, reacţii pentru situaţii de urgenţă; structura de securitate/CSTIC; compartimentul secretariat, documente clasificate şi relaţii cu publicul.
   Având în vedere specificitatea activităţii sale pentru îndeplinirea atribuţiilor sale, DM cooperează pe de o parte cu toate unităţile centrale şi teritoriale ale MAI, iar pe de altă parte, cu unităţi sanitare şi farmaceutice subordonate Ministerului Sănătăţii, cu structurile medicale din sistemul de apărare, ordine publică, siguranţă naţională şi al autorităţii judecătoreşti, cu institute, colegii, agenţii, asociaţii şi operatori economici.
   În subordinea sa directă se regăsesc următoarele structuri: serviciul management resurse umane; Spitalul de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota“ Bucureşti; Spitalul Clinic de Urgenţă „Avram Iancu“ Oradea; Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. N. Kretzulescu“ Bucureşti; Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Ploieşti; Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Oradea; 38 de centre medicale judeţene (cu excepţia judeţelor Ilfov, Prahova şi Bihor).
   Principalele atribuţii ale DM sunt: aplicarea strategiei Guvernului României, a MAI şi a MS în domeniul asigurării sănătăţii personalului asistat; asigurarea asistenţei medicale de specialitate în toate unităţile MAI prin reţeaua sanitară proprie, având ca principal scop consolidarea stării de sănătate a efectivelor, în vederea îndeplinirii misiunilor încredinţate; organizarea, coordonarea şi controlul aplicării măsurilor stabilite în domeniul specific de activitate; elaborarea şi promovarea de proiecte de acte normative privind activitatea sanitară din reţeaua MAI; coordonarea activităţii de profil a comisiilor de expertiză de pe lângă Spitalul de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota“ Bucureşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Avram Iancu“ Oradea, analizând propunerile privind aptitudinea medicală şi încadrarea în grade de invaliditate făcute de comisiile de expertiză medico-militară de pe lângă spitalele din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.
   Desfiinţare. Prin Hotărârea Guvernului nr. 1.119 din 18 decembrie 2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 4 din 6 ianuarie 2014, s-a decis desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Odobeşti, judeţul Vrancea, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în oraşul Odobeşti, str. Ştefan cel Mare nr. 44, judeţul Vrancea, pentru care managementul asistenţei medicale a fost preluat de Consiliul Local al Oraşului Odobeşti, judeţul Vrancea.
   Componentele bazei materiale a Spitalului Orăşenesc Odobeşti achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern şi celelalte componente ale bazei materiale, inclusiv stocurile de medicamente, materiale sanitare şi alimente şi care se aflau în administrarea Spitalului Orăşenesc Odobeşti se transmit în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ Focşani, unitate sanitară publică din judeţul Vrancea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe