Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Tehnica şi îndemânarea fotografului

Viața Medicală
Dr. Diana PANĂ vineri, 25 aprilie 2014
Clasică, rock, pop, jazz, folk sau sub orice alt gen, muzica e pretutindeni în jurul nostru. Cu acces la o multitudine de mijloace de informare, a devenit aproape imposibil să nu asculţi muzica zilnic. Din fericire, în ultimii ani, în România au început să se organizeze concerte şi festivaluri pentru amatorii şi cunoscătorii de muzică bună. Un bilet, o invitaţie sau puţin noroc te pot duce la concertul formaţiei pe care ai dorit să o vezi pe scenă din copilărie sau tinereţe. Dacă totuşi nu poţi ajunge la Guano Apes – Festivalul Peninsula 2011evenimentul dorit, vei găsi fotografii menite să-ţi redea o părticică din atmosfera de acolo.
Ca fotograf, am avut ocazia să merg la mai multe concerte şi festivaluri. Sarcina fotogra­fului la un concert e destul de dificilă. Trebuie să reuşeşti să transmiţi prin intermediul unei simple imagini impactul vizual şi emotiv al concertului. Timpul e limitat şi sunt atâtea elemente pe care vrei să le surprinzi: artişti, public, relaţia dintre aceştia. Lumina, decorurile şi spectacolul te vor ajuta să îţi atingi obiectivele şi să depăşeşti limitele impuse de tehnica şi aparatura disponibilă.
Se întâmplă să „alergi“ o seară întreagă după cadrul perfect, iar acasă în tihnă să descoperi altele mai puţin bine executate din punct de vedere tehnic, dar care transmit mai multă emoţie. În astfel de momente le mulţumeşti celor care au inventat programele de procesare a imaginilor. Un Within Temptation – Festivalul Peninsula 2011filtru alb-negru sau, pentru aspect vintage, puţina lumină şi culoare şi povestea se schimbă. Trebuie să ai însă grijă să nu exagerezi cu modificările, puntea între o imagine care transmite emoţie şi una „seacă“ fiind destul de subţire.
Fotografierea unui concert nu trebuie să se rezume doar la a transmite nişte simple imagini. Chiar dacă în faţa scenei sunt mai mulţi colegi dornici să surprindă cadre bune, chiar dacă eşti singurul rătăcit cu un aparat foto la acel concert, trebuie să încerci să depăşeşti ideea că te afli acolo pentru a bifa existenţa acelui eveniment. Unii se vor afla acolo pentru că sunt plătiţi să facă asta, alţii din pură pasiune. Important este rezultatul pentru cei care privesc imaginile. Dacă reuşeşti să provoci imaginaţia privitorului prin intermediul fotografiei, să-l faci să rememoreze momentele trăite la acel concert sau să-l faci să se bucure chiar dacă fizic nu s-a aflat acolo, înseamnă că ţi-ai atins scopul pentru care ai apăsat butonul de declanşare.
Paul Gilbert – Hard Rock Cafe 2013

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.