Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Testul dreptului la muncă în UE?

Viața Medicală
Izabela AGAVRILOAIE vineri, 27 august 2010

   Asistenţii medicali care doresc să lucreze în Marea Britanie vor trebui să aibă cunoştinţe solide de limba engleză. Guvernul de la Londra a anunţat prin purtătorul de cuvânt al Departamentului Sănătăţii că „este hotărât să stopeze accesul la muncă în sistemul naţional de sănătate al profesioniştilor străini, dacă aceştia nu îşi demonstrează competenţele şi abilităţile de limbă engleză.“ (...)

   Declaraţia a fost făcută în contextul unei ştiri publicate de Sunday Express, care menţiona că, din 2007, aproape 9.000 de asistenţi medicali şi medici din România au cerut permisiunea de a lucra în Marea Britanie. Ziarul menţiona că, „în statele fostului bloc estic“ salariile au scăzut cu 25%, iar „agenţiile de recrutare a forţei de muncă lucrează peste program pentru a-i plasa pe nemulţumiţii români în spitalele britanice“. Agenţiile de recrutare promit asistenţilor medicali români salarii de până la 2.500 de lire. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.